Diskusjon:Boltzmanns konstant

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Boltzmanns konstant[rediger kilde]

Tøv. Dette er ikke Boltzmanns konstant. Tallet ser ut til å dreie seg om Stefans lov (Stefan-Boltzmanns lov). Artikkelen gjør forøvrig ingen forsøk på å gjøre rede for denne loven. --Brusdal 24. feb 2005 kl.06:52 (UTC)

  • Behold Jeg har rettet opp tallet. Brusdal har helt rett i at det som sto ikke var Boltzmanns konstant, men det er bedre å rette enn å slette. Sjakkalle 24. feb 2005 kl.07:59 (UTC)
  • Jeg så feilen og skrev artikkelen om Stefan-Boltzmanns konstant som et første skritt i opprydningen, men jeg ble ikke ferdig. Vi burde hatt en mal for advarsel om faktafeil jf. mitt innlegg på vannpostenPeter J. Acklam 24. feb 2005 kl.12:18 (UTC)
    • Jeg har, nølende og under sterk tvil, tatt bort slettemerkingen. Jeg synes denne artikkelen er "tom" og derfor burde vært fjernet inntil noen har tid og lyst til å gjøre noe med den (jeg har akkurat nå ingen av delene). Jeg synes ikke at denne definisjonen av en konstant er på noen som helst måte riktig, selv om den nå har blitt berget fra å være direkte misvisende.Jeg er ikke helt enig med meg selv om dette er å se på som en faktafeil eller ikke. En konstant "er" noe annet enn bare et tall. Se for eksempel definisjonen av Pi. Et vesentlig spørsmål her er vel hvor stubb en stubb kan få lov å være, og likevel ha livets rett? Vi har gått fra "Bats=bugs" til "Bats=animals", og jeg synes ikke dette på noen som helst måte er opplysende. (de som i sin tid leste Tommy og Tigern vet hva jeg mener) --Brusdal 27. feb 2005 kl.21:44 (UTC)

Boltzmanns konstant[rediger kilde]

Ble ikkje konstanten fastslått med innføring av de nye definisjonene av grunn SI enhetene? Altså at konstanten er presist definert uten noe usikkerhet? Matnyt (diskusjon) 30. mar. 2022 kl. 11:53 (CEST)[svar]