Diskusjon:Azorene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I følge rettskrivningsendringene av 1. juli 2005 [1] er korrekt stavemåte nå "Asorene". Redigering, flytting og redirect? --80.111.238.167 26. aug 2005 kl.21:41 (UTC)

Språkrådet styrer ikke hvor vi plasserer våre artikler... det gjør Wikipedia:Språkform. nsaa (disk) 15. jun 2010 kl. 01:38 (CEST)

Konsensus[rediger kilde]

Artikkelen ble flyttet igjen til Asorene med redigeringsforklaringen «Artikkelen står på bokmål, eneste riktige skrivemåte på bokmål er "Asorene"»[2]. Dette er feil. Artikkelen ble opprettet under Azorene (2004-06-30T20:22:30 av Profoss), og det er per Wikipedia:Språkform ikke opp til førsteforfatter å endre form uten videre. Det skulle tatt seg ut om jeg gikk gjennom "mine" artikler og endret formen fra moderne riksmål/moderat bokmål til det nynorsknære radikalt bokmål. nsaa (disk) 26. jun 2010 kl. 18:10 (CEST)

Artikkelen ble opprettet FØR skrivemåten ble endret. På spørmål svarte oppretter at han skrev bokmål og absolutt ikke riksmål. Målformen er ikke endret på artikkelen, den er fortsatt på bokmål. Flytt tilbake. ZorroIII 26. jun 2010 kl. 18:23 (CEST)
Nei artikkelen er opprettet under Azorene og det er formen brukt gjennom hele teksten helt frem til 2010-06-13. Om jeg har skrevet etter i en artikkel så kan jeg ikke etter 6 år og mange andre bidragsytere har blandet sitt arbeid inn i artikkelen endre til efter fordi jeg skriver riksmål. Wikipedia:Språkform sier da også dette i et av underpunktene «Det er ikke opp til førsteforfatter å endre språkform i en artikkel uten videre når flere andre har bidradd over tid.» nsaa (disk) 26. jun 2010 kl. 18:42 (CEST)
Azorene var korrekt når artikkelen ble opprettet, skrivemåten for øygruppa er senere endret (tilbake) til Asorene av de som normerer bokmål. Hadde man opprettet en bokmålsartikkel i dag ville den blitt hetende Asorene. At feilen ikke er rettet opp før er ikke til hinder for at den kan bli rettet opp nå. Målformen nå er den samme som når den ble opprettet, bokmål. Eksemplet ditt er ugyldig, det beskriver bytte av målform. Det er ikke det som har skjedd her. ZorroIII 26. jun 2010 kl. 18:52 (CEST)
La artikkelen ligge til diskusjonen på Tinget har gitt resultater – eller til den har ebbet ut og vi har fått resultater i andre diskusjoner. Ingen grunn til å forsøke å tvinge endringer gjennom – det fins plenty annet å ta seg til på Wikipedia. — the Sidhekin (d) 26. jun 2010 kl. 18:54 (CEST)
Enig, vi tar denne diskusjonen på Tinget. «Konsensus» var forresten en rar overskrift for denne tråden. Haakon K 27. jun 2010 kl. 03:43 (CEST)

Noe helt annet[rediger kilde]

Dette begynner å bli en interessant artikkel. Takk til Bruker:HappyPanda for det! Jeg lurer litt på en passasje angående andre verdenskrig. Formelt var Portugal et nøytralt land. Som andre nøytrale land under verdenskrigen innebar det at landet kunne opptre på en måte som hjalp Tyskland, eksempelvis gjennom handelsforbindelser, men jeg vet ikke om det er helt holdbart å si som en generalisering at landet samarbeidet med nazi-Tyskland inntil 1943. Blant annet tillot Portugal at eksempelvis norske skip på vei til alliert havn i Storbritannia kunne gå til havn i Portugal for å unnslippe tyske angrep. Forholdet til Storbritannia, Portugals historiske allierte, var vel heller ikke fiendtlig i krigens første år. Muligens er det grunnlag for en justering av teksten? –Ordensherre 27. jun 2010 kl. 18:36 (CEST)

Navnestriden[rediger kilde]

Hei. Jeg kunne tenke meg å prøve denne artikkelen opp på et høyere nivå, men før jeg begynner vil jeg gjerne vite hvilken skrivemåte som er den rette å bruke. Jeg bruker selv Azorene, fordi det er den mest brukte blandt annet i mediene og dermed blir mest riktig for meg. Jeg ser at hovedartikkelen heter "Azorene", mens de fleste av underartiklene heter asorene. Jeg vet at språkrådet har endret skrivemåte fra Azorene til Asorene, men jeg etterlyser en klar trend i hvilken skrivemåte vi skal bruke, slik at man har en å forholde seg til. Lillingen 22. des 2010 kl. 16:54 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Azorene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 20:22 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Azorene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 17:49 (CEST)[svar]