Diskusjon:Audun Mortensen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sitatsamling[rediger kilde]

To ulike brukere (Amanda913j (diskusjon · bidrag) og Vasa~nowiki (diskusjon · bidrag), men også noen andre, som Rasmus72 (diskusjon · bidrag)) har flere ganger satt inn i denne artikkelen en omfattende samling med anmeldersitater. Ifølge deres redigeringsforklaringer er

Jeg er skeptisk til den teksten disse vil ha inn. Her er noen begrunnelser

  1. bruk av såkalte påfuglord: endre « Mortensen har utgitt seks bøker» til « Mortensen har utgitt seks kritikerroste bøker». Wikipedia bestreber seg på å bruke et nøytralt språk, og slike formuleringer er uønsket
  2. Brødteksten det strides om består hovesdsaklig av tre typer tekst. For det første er det en del utdrag fra litteraturkritikk. Disse utdragene er i stor grad konsentrert om å gjengi superlativene. Aftenpostens Ingunn Økland har f.eks. en ganske nyansert lesning av Aaliyah; mens det som er sitert er de delene som kan brukes til opphaussing og iscenesettelse av Mortensen.
  3. Videre inneholder brødteksten en hel del sitater hvor Mortensen selv kommer med sine egne forklaringer til av bøkene sine. I tillegg til lignende, mer generelle intensjonserklæringer. Slike statements kan fungere i intervju, i forlagets materiell, eller på en hjemmeside. Wikipedia ønsker seg tekstbidrag som er objektive, nøytrale og upartiske; i et slikt leksikon hører ikke Mortensens egenerklæringer hjemme.
  4. Det tredje elementet i brødteksten er kuriøse detaljer om de to pamflettene «vil du være dj». At en person, være seg forfatter eller ikke, kopierer opp et lite hefte med usortert korrespondanse, og deler ut til tilfeldige personer, er heller ikke leksikonstoff. Hvis Mortensen eller forlaget vil samle slike opplysninger på sin hjemmeside, så er de velkomne til det. Men det er ikke leksikonstoff. I samme kategori faller bloggdagboka med privatregnskapet, og bloggauksjonen.
  5. I bibliografien er det konsekvent lenket til Flamme forlags hjemmeside, bok for bok. I beste fall kan dette oppfattes som et velment forsøk på å gjøre det lettere for leseren å finne mer informasjon om bøkene; mer sannsynlig er det banal søkemotoroptimalisering. Wikipedia anbefaler at litteraturlista er uten eksterne lenker, og at det nederst i artikkelen, under #Eksterne lenker lenkes til det eller de forlag forfatteren har utgitt bøker på. Én gang for hvert forlag.

Amanda og Vasa forsøker å gjøre dette til et spørsmål om Asav (diskusjon · bidrag)s adferd, med påstander som «spambot», «vandalisme» og «affektpåstander». Da overser de antagelig at Asav bare er den siste i en lang rekke av erfarne Wikipediabrukere som gjennom 5 år har forsøkt å tone ned tekstbidrag som forsøker å fremstille Mortensen mest mulig positivt. For oss som har holdt på med dette en stund, er det et gjenkjennelig mønster når de fleste som har bidratt til denne artikkelen bare har bidratt til denne artikkelen; det gjelder Spesial:Bidrag/Dka31, Spesial:Bidrag/Æøl, Spesial:Bidrag/Lone-tone og sikkert noen flere.

Hvis Vasa~nowiki (diskusjon · bidrag) virkelig har lyst til å gjøre dette til en Utmerket artikkel, så er det en synpatisk intensjon. Her er noen råd i den anledning:

  • Unngå å gjøre artikkelen til en krigssone. Hvis noen er skeptisk til din tekstversjon, så må du prøve en annen innfallsvinkel, Dette er Wikipedia; ingen tekst overlever lenge her hvis det ikke er konsensus om den. En kontroversiell tekstversjon vil i alle fall ikke overleve en kandidatprosess.
  • Skriv en bredere og mer nyansert artikkel. Følg disposisjonen fra andre artikler som f.eks. Halldis Moren Vesaas med både livsløp og diktning. Presentasjonen av hver enkelt del av forfatterskapet må fdf være mer redegjørende enn i dag, og fda inneholde kritikersitat som er mer nyansert drøftende. Superlativer er uinteressant.
  • Vurder planen én gang til. Mortensen er i dag 29 år gammel. Hvis du skummer gjennom de øvrige UA-artiklene finner du én person på 70 år, og ellers ingen født etter 1910. Selv blant våre Anbefalte artikler er det ikke mange nålevende kunstere. Dette kan lett forklares på to måter: En person på 29 har sannsynligvis for kort CV til å fylle en hel UA; og hva mer er: det er få kilder å bruke, Mortensen har foreløpig nesten ikke vært gjenstand for forskning.
  • Hvis du ønsker ytterligere råd om hvordan du kan gå fram for å lage en Utmerket artikkel etter Wikipedia-standard, står jeg gjerne til disposjon. Mvh M O Haugen (diskusjon) 25. mar. 2015 kl. 20:26 (CET)[svar]

Redigeringsforslag 6. april 2015 (Semi-protected)[rediger kilde]

Note 4 er en død lenke og opplysningen er ikke etterprøvbar. Slett derfor følgende parti: "Mortensen har tidligere publisert blant annet poesizinen YLT. I første utgave av YLT gjendiktes Usher, Roxette, The Magnetic Fields, Galaxie 500 og Xiu Xiu av blant andre Karl Ove Knausgård, Olaug Nilssen, Frode Grytten, Geir Gulliksen og Trude Marstein.[4]"

Gjort Asav (diskusjon) 6. apr. 2015 kl. 20:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Audun Mortensen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 19:24 (CEST)[svar]

Plagiatsaken[rediger kilde]

Den detaljerte framstillinga av plagiatsaken, hovedsaklig skrevet av Abreviation (diskusjon · bidrag), framstår i mine øyne som en videreføring av tidligere forsøk på å iscenesette Mortensen, denne gangen som interessant, kontroversiell og (ironisk nok) original. Bruken av sitater med intensjonserklæringer fra Mortensen ligner på det jeg påpekte for noen år siden: overdrevent, og mer egnet i en hjemmesidekontekst eller en journalistisk artikkel enn i et leksikon. Jeg anbefaler at denne seksjonen reduseres vesentlig, ned til 1/3 - 1/4 av nåværende omfang. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 25. aug. 2017 kl. 13:14 (CEST)[svar]

Enig. Seksjonen er ikke leksikalsk slik den står nå. Jeg tilbakestilte en tidligere endring som syntes å bringe seksjonen ut av balanse. Skal det høvles ned bør det være over hele fjøla. --Vennlig hilsen Erik d.y. 25. aug. 2017 kl. 13:42 (CEST)[svar]

Enig. Ser at Abreviation (diskusjon · bidrag) ivrer etter å tilføre en uleksikalsk vinkling. Ser også at Abreviation (diskusjon · bidrag) ikke har bidratt til noen andre artikler bortsett fra et forsøk på å overføre denne saken til forlagsredaktørens wiki, med tilsvarende ubalanserte ordvalg og opplysninger. --mvh Ligamentin 25. aug. 2017 kl. 14:43 (CEST)

@Orland:Jeg skrev om sitatene til indirekte sitat som gjenga poenget. Se hvordan det ble. Mulig at noen substansielle poeng bør iin igjen for balanse.--Vennlig hilsen Erik d.y. 26. aug. 2017 kl. 01:25 (CEST)[svar]

@Orland: tusen takk til deg og andre for bidragene her. Jeg er ikke kjent med sjangeren og setter pris på arbeidet dere har lagt ned for å få teksten i tråd med dette. Må samtidig si meg enig med deg i at noen substansielle poeng bør inn igjen for balanse. Dette da teksten nå i stor grad baserer seg på forfatterens gjenfortelling av hendelsene. Legger derfor inn en henvisning til forlagets offisielle beklagelse hvor de erkjente at boken skulle vært klarert. Også balansert "Flamme forlag og Mortensen mente at boken ikke ble laget i vinnings hensikt" med det fakta at boken da var solgt til bokhandler og bibliotek. Samt lagt inn at Mortensens påståtte takk og kreditering av Willeford kun var de noe kryptiske ordene "Takk til Chas". Dette usignerte innlegget ble skrevet av 46.250.214.3 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Audun Mortensen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. okt. 2018 kl. 14:35 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Audun Mortensen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jan. 2021 kl. 01:26 (CET)[svar]