Diskusjon:Astronomisk enhet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Astronomisk enhet er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
C-nivå Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå start på kvalitetsskalaen.(Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av prosjektet vurdert til å være av høy prioritet innen sitt emne.

Mer informasjon om artikkelen

  1. C-nivå Denne artikkelen er på start-nivå. Det vil si det er en artikkel under utvikling, som er langt fra komplett og som mangler pålitelige referanser. Hvis du vet noe om dette emnet kan du hjelpe Wikipedia med å utvide den eller foreslå endringer.
  2.  Denne artikkelen er av høy prioritet, det vil si artikkelen bør inkluderes i alle statiske versjoner av Wikipedia (type papirutgivelse, CD-ROM, DVD-ROM).
  3.  Denne artikkelen er blitt lenket til fra en eller flere eksterne medieorganisasjoner: Nettavisens artikkel «Denne sorte prikken låste opp universet» 14. mai 2012
  4.  Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Spørsmål[rediger kilde]

Finnes det noe bedre uttrykk enn partikkel med neglisjerbar masse? Eller er en redd for at en da skal skjønne dilemmaet med rene hypotetiske størrelser. Det burde kanskje komme frem at vi snakker om måleenheter som dreier seg om tidrommelige størrelser? Eller hva?

AU eller AE?[rediger kilde]

På norsk omtales en Astronomisk Enhet alltid som AE, ettersom AU egentlig står for Astronomic Unit. Bør ikke det endres? Noen innvendinger? --Berntisso 17. aug 2011 kl. 14:02 (CEST)

Jeg har ikke noe imot at det endres til AE, det virker som det er det mest brukte selv om SNL også skriver AU. Ser forøvrig at nn:wp nevner begge forkortelsene. Det kunne forsåvidt også være en måte å gjøre det på. --Cocu (d) 24. aug 2011 kl. 22:27 (CEST)