Diskusjon:Apollon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Apollon er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Apollon har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 19, 2021.

Ny disposisjon[rediger kilde]

Jeg tenker å omdisponere artikkelen slik at den får følgende hovedstruktur

  1. Etymylogi
  2. Apollondyrkelsen, dens opphav, utbredelse og innhold
  3. «Personen» Apollon, hans egenskaper og attributter
  4. «Etter Apollon»: i roma, i kunsten o.l.

MHaugen 3. jan 2009 kl. 18:56 (CET)

Høres tilforlatelig ut. Nærmest kronologisk.
Litt brainstorming: Vekten blir da på del 3 (CV-en?), som vel godt kan deles videre, uten å måtte stappe alt ned et nivå:
  1. Etymylogi
  2. Apollondyrkelsen
    1. opphav
    2. utbredelse
    3. innhold
  3. «Personens» opphav og ungdom (barndom?)
  4. «Personens» elskere og barn
  5. «Personens» «karriere» (andre myter, fortellinger)
  6. Attributter og symboler
  7. «Etter Apollon»:
    1. Kunsten
    2. Roma
Eller kanskje attributtene bør stå først i del 3? (De er uansett i en slags mellomstilling, langt på vei uavhengig av «personen».)
... eller kanskje dette bare ble tåkeprat. Vel, jeg har skrevet det; jeg kan like godt lagre det også. :) — the Sidhekin (d) 4. jan 2009 kl. 04:06 (CET)
Jeg må tenke litt på det med plassering av avsnittet om attributter, men du skal i alle fall ha takk for responsen. Det føles alltid bedre når minst én annen er enig med en selv. Mvh MHaugen 4. jan 2009 kl. 10:50 (CET)
Attributter brukes i kunsten for å fortelle at dette er Apollon. Vi kjenner bare til hvordan han så ut fra disse fremstillingene. Derfor ville jeg hatt Avbildinger som en egen overskrift og attributter under denne.Nina 4. jan 2009 kl. 12:23 (CET)
Jeg har delt avsnittet om Attributter i to: Den ene delen, om hans rolle som "koloni-gud", er lagt i avsnittet om kulten. Den andre delen, om attributter i snevere forstand, er lagt sammen med avsnittene om kultiske tilnavn og om kunst. Ninas poeng er åpenbart riktig. Mvh MHaugen 4. jan 2009 kl. 15:37 (CET)
Attributer er todelt, det forteller noe om rollen og de kulten(e), deretter kommer kunsten inn som en del av kulten og avbildningen. Attributtene er altså ikke kun for å skille kunstverkene fra hverandre, men også for skille kultene fra hverandre. Det interessante er når kultene etterhvert går sammen og Apollon får fellestrekk fra både andre guddommer som å samle egne kulter til én og til sist gir premissene for den tidlige kristne ikongrafien. Hva kapittelet heter er mindre viktig, forslaget «Attributter og symboler» eller noe tilsvarende er greit nok. Finn Bjørklid 4. jan 2009 kl. 15:47 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Apollon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jun. 2017 kl. 15:47 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Apollon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 14:37 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Apollon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2018 kl. 01:20 (CEST)[svar]