Diskusjon:Østnordiske språk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Østnordiske språk er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på start-nivå på kvalitetsskalaen.
Lav Denne artikkelen er av lav prioritet innen sitt emne.

Disse punktene om forskjeller, særlig 1 og 3, er jo helt uforståelige? Síðhǫttr 13. aug 2007 kl. 11:36 (CEST)

Til bruker Jon Erik Søby: Jeg er helt enig med Síðhǫttr i denne sak. Hvordan kan du forklare det du har skrevet om hvor vestnordisk og østnordisk skiller seg fra hverandre? Du har skrevet

  1. at flere ord bøyes som såkalte i-stammer, dvs. at de har flertall på -ir (-er eller -e på moderne norsk) i stedet for opprinnelig -ar-endelse.
  2. at ord som i svensk staves og uttales -ju- i norsk og islandsk motsvares av -y-; for eksempel er kognatet til det svenske ordet «djur» dyr i norsk og dýr i islandsk.

Hva jeg vet, når det gjelder den første punkt, har også dansk -er eller -e som endelse. Men svensk har -ar, -er og -or (som islandsk -ar, -ir og -ur). Nynorsk har endelserne -ar, -er. Hvordan mener du da på dette punkt, at på den måte du har skrevet, det vil være mulig at skille mellom vestnordisk og østnordisk? Det er det jo ikke! På det andre punkt er mitt spørsmål også liknende: Hvordan vil du forklare at ordet dyr også finnes i dansk? Og hvordan forklarer du at for exempel de islandske ord brjota, rjúka m.fl. har y på svensk (bryta, ryka), og på dansk bryde, ryge? Nei, Jon Erik, bedre kan du! --Estor 10. nov 2007 kl. 13:02 (CET)

Jon Erik? Artikkelen er oversatt, trolig altfor direkte, fra tilsvarende svenskspråklige artikkel. Jeg skal se å finne noen andre kilder og forbedre artikkelen. Jon Harald Søby 10. nov 2007 kl. 15:13 (CET)

Hei, Jon Harald! Undskyld at navnet ditt ble feil! Det ville være bra hvis du kan finne bedre kilder. En kan ikke stole på svensker, som jeg plejer å si. Vil du også være snill å endre vestnordiske språk? --Estor 11. nov 2007 kl. 15:15 (CET)

Selvsagt. Jon Harald Søby 11. nov 2007 kl. 16:01 (CET)