Die Tänzerin Barberina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Die Tänzerin Barberina
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm, periodefilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetTyskland
Lengde109 min.
Bak kamera
RegiCarl Boese Rediger dette på Wikidata
ManusAdolf Paul Rediger dette på Wikidata
FotoMutz Greenbaum Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeOtto Gebühr, Paul Hartmann, Harry Liedtke, Reinhold Schünzel, Rosa Valetti Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2. april 1920 (Tyskland)
Eksterne lenker

Die Tänzerin Barberina er en tysk stum historisk dramafilm fra 1920, regissert av Carl Boese.[1] Handlingen er lagt til Preussen i midten av 1700-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien følger danserinnen Barbara Campanini. Som ung jente ble hun oppdaget og oppmuntret av den kjente italienske danseren og danse-læreren Antonio Rinaldi Fossano. Med støtte fra moren sin, og etter mye press, gjør Fossano henne til sin elskerinne. Gjennom Fossano blir Barbara også kjent med den store verdenen av hoff og palasser i Europa. Hun havner først ved hoffet til Ludvig XV av Frankrike i Versailles, hvor hun blir kurtisert av flere av kongens hoffmenn og andre undersåttere.

Men den ambisiøse danserinnen ønsker å sikte enda høyere i livet, og havner snart i sengene til forskjellige lystne grever og prinser - som hun håper kan gi henne livet som hun lengter etter. I London havner hun i armene til den unge Lord Stuart de Mackenzie, som flyr sammen med henne til Venezia. Hun går under kallenavnet "La Barberina" og hun møter blant annet den prøyssiske kong Friedrich II. Hun avbryter deretter forlovelsen med Lord Stuart, for å begynne som elskerinnen til kong Friedrich.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]