Det pavelige råd for den pastorale assistanse til helsearbeidere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det pavelige råd for den pastorale assistanse til helsearbeidere er en del av Den romerske kurie, det vil si Den katolske kirkes sentrale administrasjon. Rådet har ansvar for å stimulere til studier og handling innen det katolske helsevesen i samarbeid med internasjonale katolske organisasjoner. Rådet ledes av en president, som for tiden er kardinal Javier Lozano Barragán.

Det ble opprettet som en kommisjon av pave Johannes Paul II den 11. februar 1985, i en motu proprio med tittelen Dolentium Hominum («Den menneskelige lidelse»). I 1988 ble det i Pastor Bonus omdefinert til et råd, og ble dermed en del av kurien.

Rådet koordinerer aktivitet i forhold til helsespørsmål som behandles i de forskjellige deler av kurien. Det er også ansvarlig for kommunikasjon med de katolske biskoper i forhold til slike spørsmål. Det er svært vanlig at biskoper som er på besøk ad limina møter rådet for å diskutere aktuelle spørsmål.

Rådet er også ansvarlig for koordineringen av Verdensdagen for de syke, som markeres 11. februar hvert år, på festen for Vår Frue av Lourdes.

Rådets tidsskrift «Dolentium Hominum» gis ut fire ganger i året, på italiensk, spansk, fransk og engelsk.