Hopp til innhold

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en del av Det Kongelige Danske Kunstakademi og har til oppgave å gi undervisning og drive forskning både innenfor den skapende kunst (maleri, skulptur, grafikk, foto, video etc.) og i de teoretiske og kulturhistoriske fag samt å foreta videreutvikling av de forskjellige faglige og tekniske disipliner som er forutsetningen for det billedkunstneriske arbeide.

Gjennom 250 år har billedkunstskolene innenfor sitt område vært en parallell til universitetene. Billedkunstskolene er den eneste danske høyere læreanstalt hvor billedkunstnerisk virksomhet og forskning innenfor de teoretiske og teknologiske områder er knyttet sammen. Billedkunstskolene ble i sin nåværende form etablert i 1968, da Kunstakademiet ble oppdelt i tre institusjoner; de to andre er Kunstakademiets Arkitektskole og Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster. Siden kom Kunstakademiets Konservatorskole til.

Skolene består av åtte skoler og avdelinger: Billedhuggerskolen Charlottenborg, Billedhuggerskolen Frederiksholms Kanal, Malerskole 2, Malerskole 3, Skolen for Mur og Rum, Grafisk Skole, Skolen for Tidsbaserede Medier samt Skolen for Mediekunst og Afdelingen for Teori og Formidling, som er en spesialskole.

(listen er ikke komplett) Før 1974: Se Kunstakademiet

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Martina Antunovic (4. juli 2014). «Ny rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler». Kunsten.nu. Arkivert fra originalen 28. august 2014. Besøkt 15. september 2014. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]