Hopp til innhold

Deepika Padukone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Deepika Padukone
Født5. jan. 1986[1]Rediger på Wikidata (38 år)
København
BeskjeftigelseSkuespiller, modell, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedIndira Gandhi National Open University
EktefelleRanveer Singh (2018–)[2]
FarPrakash Padukone
SøskenAnisha Padukone
NasjonalitetIndia
Utmerkelser
13 oppføringer
Filmfare Award for Best Actress (for: Goliyon Ki Rasleela Ram-Leela, Piku)
BIG Star Entertainment Awards (for: Cocktail, Chennai Express, Piku)
CNN-IBN Årets inder
IIFA Award for Best Actress (for: Chennai Express, Piku)
NDTVs Årets inder
Producers Guild Film Awards (for: Om Shanti, Chennai Express, Finding Fanny, Happy New Year, Piku)
Screen Awards (for: Om Shanti, Desi Boyz, Goliyon Ki Rasleela Ram-Leela, Chennai Express, Happy New Year, Piku, Bajirao Mastani)
Stardust Awards (for: Finding Fanny, Happy New Year, Piku, Tamasha)
Times of India Film Awards (for: Cocktail, Bajirao Mastani)
Zee Cine Awards (for: Om Shanti Om, Chennai Express, Piku, Bajirao Mastani)
ETC Bollywood Business Awards (2014) (for: Chennai Express, Yeh Jawaani Hai Deewani, Goliyon Ki Rasleela Ram-Leela, Race 2)
Crystal Award (2020)[3]
Time 100 (2018)[4]
Aktive år2006
Nettstedhttps://deepikapadukone.com/
IMDbIMDb
Signatur
Deepika Padukones signatur

Deepika Padukone (født 1986) er en indisk modell og skuespiller i Bollywood.

Faren hennes var badmintonspiller og moren jobbet i reisebyrå. Padukone ble født i København, men familien flyttet til Bangalore, Karnataka, India da hun var elleve måneder gammel. Hennes morsmål er derfor konkani.

Padukone gjorde sin filmdebut i 2006 med den kannada-språklige filmen Aishwarya. Året etter spilte hun den kvinnelige hovedrollen i reinkarnasjonsmelodramaet Om Shanti Om. Filmen ble en stor kommersiell suksess og Padukone vant Filmfare Award for beste kvinnelige debut.[5]

Hun ble senere kjent for å portrettere moderne, selvstendige kvinner i flere kommersielt vellykkede filmer, inkludert den romantiske filmen Love Aaj Kal fra 2009, komedien Housefull fra 2010, den romantiske komedien Cocktail fra 2012 og Yeh Jawaani Hai Deewani (den tredje høyeste innbringende bollywood-filmen gjennom tidene) og Chennai Express fra 2013.

Tidlig modellkarriere, fram til 2006

[rediger | rediger kilde]

Padukone begynte som modell da hun var åtte år gammel, men tok en pause da hun gikk på videregående skole. Hun gjenopptok karrièren under høgskolestudiene.

Filmografi

[rediger | rediger kilde]
  • 2006 Aishwarya
  • 2007 Om Shanti Om
  • 2008 Bachna Ae Haseeno
  • 2009 Chandni Chowk To China
  • 2009 Billu
  • 2009 Love Aaj Kal
  • 2009 Main Aurr Mrs Khanna
  • 2009 Love 4 Ever
  • 2010 Karthik Calling
  • 2010 Housefull
  • 2010 Lafangey Parindey
  • 2010 Break Ke Baad
  • 2010 Khelein Hum Jee Jaan Sey
  • 2011 Dum Maro Dum
  • 2011 Aarakshan
  • 2011 Desi Boyz
  • 2012 Cocktail
  • 2013 Race 2
  • 2013 Yeh Jawani Hai Deewani
  • 2013 Chennai Express
  • 2013 Ram Leela
  • 2013 Kochadaiyaan
  • 2014 Happy New Year
  • 2014 Finding Fanny Fernendes
  • 2018 Patmavat

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ thedailyconnection.com[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.weforum.org, besøkt 16. april 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.thefreelibrary.com[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Ishita Blaggan. «Deepika Padukone and Seven Glorious Years, From Om Shanti Om to Happy New Year». Besøkt 20.03.2015. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]