De nordiske jakt- og fiskedager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

De nordiske jakt- og fiskedager er et åring arrangement av Norsk Skogmuseum i Elverum. De nordiske jakt- og fiskedager er et store sommerarrangementet med jakt, fiske og friluftsliv som tema på Norsk Skogmuseum.

Det startet sommeren 1963. Det året hadde Elverum en stor reiselivsutstilling, og museet bidro med et program som ble kalt «jaktens og fiskets dag» der en del av museets støttespillere i jakthund- og skyttermiljøet og veteraner fra innlandsfiskeværet ved Sølensjøen i Rendalen gjennomførte en del interessante aktiviteter i friluftsmuseet på Prestøya. Året etter feiret museet sitt 10-årsjubileum med liknende program. Disse arrangementene hadde betydelig publikumsappell, så museet fortsatte med en «jaktens- og fiskets dag» hver sommer. I begynnelsen av 1970-åra begynte man å strekke arrangementet over flere dager, og navnet ble samtidig endret til «De nordiske jakt- og fiskedager». Jakt- og fiskedagene samler både kommersielle og ideelle utstillere, og omfatter dessuten en rekke museumsaktiviteter, samt demonstrasjoner og foredrag knyttet til emner som interesserer et publikum som er interessert i friluftsliv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Mid-Hudson balloon festival 6.JPGDenne festivalrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.