De komplette årgangene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Walt Disney’s Donald Duck & Co – De komplette årgangene
LandNorge
KategoriTegneserie
EiereThe Walt Disney Company
UtgiverEgmont
Redaktør(er)Solveig Time
NettstedEgmont Univers.no

Walt Disney’s Donald Duck & Co – De komplette årgangene er en bokserie med gjenutgivelser i faksimile av de originale norske Donald-bladene. Egmont Kids Media Nordic startet i 1998 med gjenutgivelser av de gamle Donald-bladene ordnet årgangsvis. Bokserien starter med de første to årgangene 1948 og 1949 i samme bind.[1] Fra 1950 kom tegneserien ut som månedsblad, og hvert bind inneholdt en komplett årgang. Med de ukentlige utgivelsene fra 1959 og flere sider i hvert blad, ble bindene etter hvert splittet opp i hele sju bind pr årgang.

Det første bind omfattet bladene fra 1948 og 1949. Deretter kom hele 1950-årgangen i en bok, men fra 1951-årgangen av kom årgangene delt opp. Bøkene annonseres som «komplette», men ekstra vedlagte samlekort, bretteklaffer med sangtekster, etc. som ble så fvanlig fra siste halvdel av 1960-årene av, er ikke tatt med. Hvert bind har en gjesteskribent, som kåserer over egen tegneserieinteresse - noen svært selvbiografiske, andre er mer personal- eller kulturhistorisk anlagt. Siste utgivelse pr. august 2019 er årgangen 1977 del V.

De komplette årgangene utgis av Egmont Kids Media Nordic med Solveig Thime som redaktør. Bokserien distribueres av danske Egmont serieforlag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Det første tegneserieheftet av Donald Duck & Co kom på trykk i Norge i desember 1948.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]