De besatte (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
De besatte
orig. De drabbade
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerThriller / Grøss
Prod.landSverige
Utgivelsesår2003
Sesonger1
Episoder12
Lengde12 t. 18 min. (totalt)
SpråkSvensk
Produksjon
ManusHans Rosenfeldt
RegiMåns Mårlind
Sending
Periode28. september14. desember 2003
TV-kanalSVT
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

De besatte (orig: De drabbade) er en svensk thriller- og grøsserserie på 12 episoder som gikk på SVT i 2003. Blant skuespillerne i serien er Eva Röse, Paprika Steen, Lennart Hjulström og Marit Andreassen.

Serien gikk på NRK1 i 2003.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien binder historien om den fiktive synske kvinnen Adleyn Saville fra Iona i Skottland, som ble brent som heks i 1618, sammen med en håndfull samtidige menneskeskjebner. I forbindelse med et strømbrudd over hele Norden får en rekke ulike personer overnaturlige evner som å kunne gjøre seg usynlig, få folk til å fortelle sannheten, forandre utseende, gi liv, lese tanker osv. En av disse, Henrik Modin får evnen til å se inn i fremtiden, men når han ser en grufull fremtid for familien sin og innser at han ikke kan endre den tar han livet av seg selv, kona og barna. Broren hans, Jocke Modin, nekter imidlertid å tro at det er Henrik som har drept familien og seg selv, og begynner å lete etter en konspirasjon.

Den andre hovedpersonen, finlandssvenske Anna-Lena Ångerman, bor på en gård i det nordlige Finland. Hun begynner å få plutselige anfall der får inn i en transe og begynner å skrive og male ting hun selv ikke forstår. Sammen med Jocke Modin, og etter hvert også Håkan Eriksson, begir hun seg ut på leting etter noe som blir stadig større og større, og som blant annet innebærer den endelige kampen mellom lys og mørke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK. «NRK.no - De besatte». www.nrk.no. Besøkt 4. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]