De besatte (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
De besatte
orig. De drabbade
Generell informasjon
Sjanger Thriller
Nasjonalitet Sverige
Manus Hans Rosenfeldt
Regi Måns Mårlind
Sending
Utgitt 2003
Annen informasjon
Språk Svensk
Språk2 Norsk, Dansk, Engelsk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

De besatte (sv: De drabbade) er en svensk thriller-serie på 12 episoder fra 2003. Serien gikk på NRK1 høsten 2003 og er tilgjengelig på DVD med bonusmateriell.

Serien binder historien om den fiktive synske kvinnen Adleyn Saville fra Iona i Skottland, som ble brent som heks i 1618, sammen med en håndfull samtidige menneskeskjebner. I forbindelse med et strømbrudd over hele Norden får en rekke ulike personer overnaturlige evner som å kunne gjøre seg usynlig, få folk til å fortelle sannheten, forandre utseende, gi liv, lese tanker osv. En av disse, Henrik Modin får evnen til å se inn i fremtiden, men når han ser en grufull fremtid for familien sin og innser at han ikke kan endre den tar han livet av seg selv, kona og barna. Broren hans, Jocke Modin, nekter imidlertid å tro at det er Henrik som har drept familien og seg selv, og begynner å lete etter en konspirasjon.

Den andre hovedpersonen, finlandssvenske Anna-Lena Ångerman, bor på en gård i det nordlige Finland. Hun begynner å få plutselige anfall der får inn i en transe og begynner å skrive og male ting hun selv ikke forstår. Sammen med Jocke Modin, og etter hvert også Håkan Eriksson, begir hun seg ut på leting etter noe som blir stadig større og større, og som blant annet innebærer den endelige kampen mellom lys og mørke.

Serien har et forholdsvis stort stjerneregister. Blant skuespillerne i serien er Eva Röse, Paprika Steen, Lennart Hjulström og Marit Andreassen. Serien fikk også god mottakelse, og har også fått gode tall på Internet Movie Database.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]