David Chipperfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Chipperfield
David Chipperfield.JPG
Født18. desember 1953 (65 år)
London
Utdannet ved Architectural Association School of Architecture
Beskjeftigelse Arkitekt, universitetslærer
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Royal Academy
Utmerkelse
9 oppføringer
Stirlingprisen (2007), Royal Gold Medal (2011), stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, kommandør i den britiske imperieorden, Praemium Imperiale (2013), Wolf-prisen (kunst) (2010), Europa Nostra-prisen (2010), Den europeiske unions pris for samtidsarkitektur (2011), Sikkens-prisen (2015)

David Chipperfield (født 18. desember 1953 i London) er en engelsk arkitekt. Han har kontorer i London og Berlin. Han regnes som en stor modernisator innen arkitekturen, og hans verker preges av en «filosofisk ansats».

Han studerte arkitektur ved Architectural Association i London og jobbet for kjente arkitekter som Douglas Stephen, Richard Rogers og Norman Foster før han i 1984 etablerte sin egen praksis i London, David Chipperfield Architects.

I 2006 stod America's Cup bygningen som han tegnet i Valenica, Spania ferdig. I 2007 vant David Chipperfield Architects i samarbeid med Div.A Arkitekter i Oslo konkurransen om ombygging og utvidelse av Aust-Agder kulturhistoriske senter i Arendal.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]