David Chipperfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
David Chipperfield
David Chipperfield.JPG
Født18. desember 1953 (64 år)
London
Utdannet ved Architectural Association School of Architecture
Beskjeftigelse Arkitekt, universitetslærer
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avRoyal Academy
Utmerkelser
9 oppføringer
Stirlingprisen, Royal Gold Medal, stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, kommandør i den britiske imperieorden, Praemium Imperiale, Wolf-prisen (kunst), European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards, Den europeiske unions pris for samtidsarkitektur, Sikkens-prisen

David Chipperfield (født 18. desember 1953 i London) er en engelsk arkitekt. Han har kontorer i London og Berlin. Han regnes som en stor modernisator innen arkitekturen, og hans verker preges av en «filosofisk ansats».

Han studerte arkitektur ved Architectural Association i London og jobbet for kjente arkitekter som Douglas Stephen, Richard Rogers og Norman Foster før han i 1984 etablerte sin egen praksis i London, David Chipperfield Architects.

I 2006 stod America's Cup bygningen som han tegnet i Valenica, Spania ferdig. I 2007 vant David Chipperfield Architects i samarbeid med Div.A Arkitekter i Oslo konkurransen om ombygging og utvidelse av Aust-Agder kulturhistoriske senter i Arendal.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]