Danssalongen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danssalongen
Danssalongen
Sonja Wigert
Generell informasjon
FilmtypeLangfilm
SjangerDrama
Prod.landSverige
Lengde1 t. 40 min.
SpråkSvensk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegissørBörje Larsson
ProdusentLennart Landheim
(produksjonsleder)
ManusforfatterBörje Larsson
MusikkGunnar Lundén-Welden
SjeffotografKalle Bergholm
KlippLennart Lindgren
Foran kamera
MedvirkendeElof Ahrle
Sonja Wigert
Lars Ekborg
Gunvor Pontén
Annen informasjon
FilmformatSort-hvitt
Prod.selskapSvenska AB Nordisk Tonefilm
Premiere1. august 1955
(Skandia, Stockholm, Sverige)
Eksterne lenker

Danssalongen er en svensk dramafilm fra 1955 regissert av Börje Larsson. Han skrev også manuset. Norskfødte Sonja Wigert spiller den kvinnelige hovedrollen som Ria. Filmen ble vist i en førpremiere for stampublikumet på «Nalen» noen dager innen den egentlige premieren.

Innspillingsfakta[rediger | rediger kilde]

Innspillingen fant sted mellom 8. januar og 25. mars 1955 med kompletteringer 29. mars 1955. Filmen ble blant annet spilt inn i Svenska AB Nordisk Tonefilms studioer og på Nationalpalatset («Nalen») i Stockholm.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sonja Gren (Gunvor Pontén) er vokalist på en dansesalong eid av Viktor (Elof Ahrle). Hun er i ferd med å skape seg en karriere, noe hun i stor grad kan takke Viktor for. Sonjas interesse for ham er ikke bare av ren kameratslig art, selv om det er en stor aldersforskjell mellom de to. Viktor er gift med Ria (Sonja Wigert), men de har problemer i ekteskapet. Ria føler seg svært ensom når ektemannen er på salongen. Hun er også mistenksom overfor Viktors forhold til Sonja. Rias problemer blir forsterket ved at hun nekter å godta at karrieren som operasanger er forbi. Sonjas gamle forlovede «Doggen» (Lars Ekborg) blir løslatt fra fengselet og dukker opp hos henne. Han krever at alt skal være som før, men Sonja ber ham desperat om å forsvinne. «Doggen» oppsøker dansesalongen og prøver å verve sine gamle venner til nye «affärer», men de tar imidlertid avstand fra ham. Alt dette øker følelsen av at han er utstøtt.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]