Daihatsu Applause

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Daihatsu Applause
ProdusentDaihatsu
Forgjenger(e)Daihatsu Charmant
Efterfølger(e)Daihatsu Altis
Lengde4 260 millimeter
Bredde1 660 millimeter
Høyde1 375 millimeter
Akselavstand2 470 millimeter

Daihatsu Applause fra 1994.

Daihatsu Applause er en liten mellomklassebil bygget av Daihatsu mellom juni 1989 og mai 2000. Den erstattet deretter Daihatsu Charmant. Karosseriet så ut som en sedan, men hadde faktisk en bakluke av typen hatchback.

Dette konseptet ble også brukt på de to årene som senere ble introdusert SEAT Toledo. Škoda Superb gjenopplivet ideen i 2008, med en todelt bakluke.

Historie[rediger | rediger kilde]

Da Daihatsu var Toyotas bilmerke som spesialiserer seg på små biler, små mellomstore biler var den største bilstørrelsen som selskapet produserte. Siden den utdaterte Charmant for å bli erstattet, ønsket selskapet å prøve noe nytt, nemlig å kombinere utformingen av en sedans med fleksibiliteten til en fem-dørs sedan. [1] Som et resultat av denne ideen ble applaus presentert på Geneva Motor Show i 1989.

Facelifts[rediger | rediger kilde]

1992[rediger | rediger kilde]

Høsten 1992 fikk bilen en lettere ansiktsløftning med litt endret front og bakside, samt noe økt lengde. Samtidig ble forgasseren avviklet. En annen mindre ansiktsløftning fant sted i 1994 med litt modifisert bakende og grill. Samtidig ble versjonen firehjulsdrift avviklet.

1997[rediger | rediger kilde]

Selv om Applause så veldig moderne ut og ved introduksjonen i 1989 lett kunne konkurrere med andre bilmodeller av samme størrelsesklasse, begynte den etter åtte år på markedet å virke utdatert og mindre enn nyere konkurrenter. Daihatsu fant det imidlertid økonomisk ulønnsomt å erstatte bilen med en helt ny modell, men valgte i stedet å gi den en ny ansiktsløftning i håp om å øke de fallende salgstallene. På den 57. Frankfurt Motor Show i september 1997, ble det derfor presentert en sterkt ansiktsløftet applaus. Denne ansiktsløftningen inkluderte en krom radiatorgitter, utvidet hytteutstyr og mer moderne bakender. Bilen var imidlertid teknisk uendret, inkludert bagasjeromskapasiteten.

Denne facelift hjalp imidlertid ikke de lave salgstallene, så Daihatsu bestemte seg i mai 2000 for å avslutte produksjonen uten noen direkte etterfølger til eksportmarkedene. Bilen var robust og pålitelig. [2]

I Japan overtok Daihatsu Altis, en omdøpt Toyota Camry, rollen som Daihatsus største personbil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «APPLAUSE FOR THOUGHT? (på engelsk)». Archived from the original on 22. februar 2014. Besøkt 31. mai 2015. 
  2. ^ Daihatsu applaus[død lenke] Auto Bild. Hentet 1. desember 2017 (på tysk).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]