DTG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Date-time group eller DTG (dato-tidsgruppe) er en NATO-standard for representasjon av dato og klokkeslett eller en angivelse av dato og klokkeslett i henhold til denne standarden.[1]

Representasjonen starter med seks sifre, fulgt av et suffiks som angir tidssonen, og tre bokstaver som angir måneden. Ytterligere to sifre kan brukes til å angi årstallet.

Format
ddhhmmZMMMyy

De to første sifrene angir dag i måneden; de to neste angir klokketimen; det tredje paret av sifre angir minuttet. Tidssonen angis i forhold til UTC; Z angir selve UTC; A­–I,KM angir UTC+1 til UTC+12; NY angir UTC-1 til UTC-12; J angir lokal tid.[2] Månedene angis med de tre første bokstavene fra deres respektive engelske navn, og året, om det er oppgitt, angis med de siste to sifrene fra årstallet.

DTG-en står normalt plassert i headingen på en beskjed; den kan, dersom den er unik for hver beskjed, bli brukt som identifikasjon på hver beskjed.

I Norge er også DTG benyttet i fellessambandet hos nødetatene; den forekommer da i forkortet utgave der måned og år ikke er tatt med.[3]

Eksempel 271913Anov08
ISO 8601 20081127T1913+01
Norsk
normaltid
27. november
2008, 19:13

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NATO glossary of terms and definitions (AAP-6) [PDF] – side 71
  2. ^ U.S. Naval Observatory: World Time Zone Map
  3. ^ Sunndal kommune: Felles sambandsreglement for nødetatene [PDF] – side 17