Curtis Manning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Curtis Manning er en fiktiv figur i TV-serien 24 som blir spilt av skuespiller Roger Cross.

Karakteristikk[rediger | rediger kilde]

Før han begynte i antiterror-tjenesten CTU, var Manning medlem av SWAT-enheten i Boston-politiet. Han hadde tidligere vært med i det amerikanske forsvarets spesialstyrker under Operasjon Desert Storm. Manning hadde en bachelorgrad i sosiologi fra University of Massachusetts Amherst. Manning var medlem av Counter Terrorist Unit under ledelse av spesialagent Erin Driscoll. Han hadde kommet til Los Angeles fra Boston Innenriksenhet, hvor han hadde arbeidet som agent i felten og senere hadde han vært assisterende direktør for feltoperasjoner.

Opptreden[rediger | rediger kilde]

I sesong 5 av serien hindrer Curtis et terrorangrep med nervegass på Tyler Memorial Hospital, noe som gjorde at han var borte fra hovedkvarteret til CTU i løpet av nervegass-angrepet, som drepte nærmere 40 % av de ansatte. Deretter ble han igjen Jacks partner i felten for resten av krisen. Curtis hjalp Jack Bauer og andre gjenlevende CTU-agenter å infiltrere og ødelegge et nervegass-lager, som ble brukt som distribusjonssenter for Sentox nervegass som blir brukt på terrorangrepene i Los Angeles.

I sesong 6 godtar President Wayne Palmer en godkjenning på en benådning av terroristen Assad i bytte for hans fortsatte samarbeid med CTU. Like etter finner Jack Bauer ut av Curtis sin forhistorie angående Assad. Det viser seg at kort tid etter «Operasjon Desert Storm» at Assad og hans menn hadde overfalt Curtis og hans menn i et bakholdsangrep, der terroristene hadde drept fem av Curtis sine medsoldater og tatt til fange to av dem, som senere gjennomgikk en offentlig halshogging.

Curtis ble alvorlig såret i dette angrepet og kunne ikke følge etter sine fangede kamerater. Når Curtis transporterer Assad til CTU-hovedkvarteret, innser Jack at Assads liv er i fare. Jack løper utenfor huset og ser Curtis som holder en pistol mot Assads hode. Jack løfter sitt eget våpen og ber Curtis om å droppe sitt eget våpen, men Curtis nekter. Jack ber Curtis å la Assad gå. Curtis forteller Jack at han «ikke kan la dette dyret leve». Ettersom Jack ikke har noe annet valg, skyter Jack Curtis i nakken og dreper ham.