Crystal Castles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Crystal Castles er en eksperimentell elektronisk musikkgruppe som ble grunnlagt i desember 2003 i provinsen Ontario i Canada. Gruppen består av produsenten Ethan Kath og vokalist Alice Glass. Crystal Castles er kjent for sine kaotiske konserter og deres melankolske hjemmeproduksjoner.

Bandets selvtitulerte debutalbum fikk plass nummer 39 på listen over «Top 50 Greatest Albums of the Decade» som blir kåret av bladet NME Magazine.

Crystal Castles har hatt tallrike turneer både i USA, Europa, Japan og Australia. Bandet har aldri turnert i hjemlandet Canada. De har spilt på mange festivaler, inkludert Irlands Oxegen Festival (2009), All Points West Festival 2009 i New Jersey og Coachella Valley Music Festival 2009 i Indio, California.

Crystal Castles har besøkt Norge fire ganger; første gang i 2009 på Øyafestivalen, så to ganger i 2010; en gang der de headlinet Oslo Live-festivalen og en gang med egen konsert i november, og nå nylig besøkte de Slottsfjellfestivalen i Tønsberg (2011).

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.