Credo Studentmagasin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Credo Studentmagasin er et kristent studentmagasin laget av og for studenter. Det gis ut av Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, og har som målsetning å samle studenter for å styrke og utdype deres åndelige liv.

Bladet ble startet i 1933 av Carl Fredrik Wisløff, og har kommet ut regelmessig i alle år, med unntak av to år under krigen. i 1943 ble bladet stanset av myndighetene, offisielt på grunn av papirmangel.

Bladet gikk over til sitt karakteristiske kvadratiske format i 1996 under redaktør Alexander Gjems, og kom i 2008 ut fire ganger i året. Fra 1977 kom bladet i en periode ut med hele 18 nummer i året. Fra 2011 ble studentmagasinet Credo slått sammen med medlemsbladet for skoleungdom, Fisk, og gikk tilbake til rektangulært format. Da begynte også bladet å følge med som innstikk i bladet Lagsnytt som sendes til organisasjonens støttespillere.

Credo er per 2012 primært et medlemsblad for betalende medlemmer av Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag og kommer ut 4 ganger i året. Credo trykkes i 2012 i et opplag på ca. 3000 og som innstikk i Lagsnytt med opplag på ca. 10 000.

Redaktører[rediger | rediger kilde]

Nåværende redaktør er Martin Haagensen (fra mars 2016).

Tidligere redaktører

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]