Creality

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Creality er en kinesisk produsent av 3D-skrivere som produserer filament- og harpiksskrivere. De har både modeller ment for hobbybruk samt modeller beregnet for industriell bruk.

Ender 3[rediger | rediger kilde]

Creality fikk særlig anerkjennelse av Ender 3-skriveren som ble lansert i mars 2018,[1] som da satte en ny standard for de rimeligste 3D-skrivere til hobbybruk.[2][3][4] I juli 2018 ble mye av oppbygningen til Ender 3 frigitt, inkludert åpen kildekode, deling av de fleste maskinvarespesifikasjonene, CAD- filer, koblingsskjemaer og fastvarefiler.[5] Siden har det kommet flere kloner og konkurrenter i samme prissegment.

Sammenlignet med dyrere skrivere har Ender 3 rykte på seg for å kreve en del regelmessig vedlikehold og finjustering ved vanlig bruk.[trenger referanse] Det er dessuten vanlig å utføre flere oppgraderinger for å legge til funksjonaliteter som ikke kommer fra fabrikk.

Creality Ender 3 har blitt oppgradert med Ender 3 Pro som kom senere i 2018, og Ender 3 v2 som kom i 2020, men mangler fortsatt flere typer funksjonalitet som finnes blant annet på Prusa sine i3- og Mini-modeller.[bør utdypes]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]