Crazy People (1990)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crazy People
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTony Bill Rediger dette på Wikidata
ManusMitch Markowitz Rediger dette på Wikidata
MusikkCliff Eidelman Rediger dette på Wikidata
FotoVictor J. Kemper Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeDudley Moore, Daryl Hannah, Paul Reiser, J. T. Walsh, Danton Stone, Bill Smitrovich, David Paymer, Mercedes Ruehl, Robert Ito Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapParamount Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Netflix
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Crazy People er en amerikansk film fra 1990, regissert av Tony Bill og Barry L. Young.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Emory Leeson er en reklame-sjef som opplever et nervøst sammenbrudd. Han designer en rekke "sannferdige" reklamer, men som ikke er til nytte for sjefen Drucker og firmaet hans. En av kollegene hans, Stephen Bachman, sjekker ham inn på et psykiatrisk sykehus. Emory begynner i gruppeterapi under behandling av Dr. Liz Baylor, og møter andre pasienter - deriblant den attraktive og sårbare Kathy Burgess. Det er også George, som bare kan si ett ord: «Hei».

Ved en feil blir Emorys annonser trykt, og den nye kampanjen viser seg å være en enorm suksess. Men Drucker tar snart all æren for reklamene. Han gir Stephen og resten av hans ansatte i oppdrag å designe lignende kampanjer med såkalt ærlighet i reklame, men ingenting fungerer. Emory blir derfor kontaktet for å lage nye annonser. Han insisterer på at hans med-pasienter også burde bli involveres, og belønnes på passende måte for arbeidet deres. Sykehuset blir derfor forvandlet til en gren av reklame-bransjen.

Pasientene opplever dermed lykke over at de faktisk er nytte for dem, og føler seg bedre av deres ulike sykdommer. Men den ondskapsfulle Drucker og doktoren med ansvar for sykehuset blir grådige. Samtidig blir Emory og Kathy forelsket i hverandre.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Crazy People (1990)» (engelsk). Besøkt 3. august 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]