Crash: The Mystery of Flight 1501

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crash: The Mystery of Flight 1501
Generell informasjon
GenreDramafilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde120 min.[1]
Bak kamera
RegiPhilip Saville Rediger dette på Wikidata
TemaLuftfart Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeCheryl Ladd Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)NBC
Premiere(r)1990
TV-kanalNBC
Eksterne lenker

Crash: The Mystery of Flight 1501 er en amerikansk film fra 1990, regissert av Philip Saville.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Diane og Greg Halstead var en gang lykkelig gift. De ønsker å få en baby, til tross for at Diane allerede har gått gjennom to spontanaborter. Hun blir ikke gravid, og blir etter hvert fremmedgjort fra ektemannen sin. På sin siste ConWest Airlines-flyvning blir Greg, en pilot, varslet om en bombe-trussel. Personen som har med seg bomben ønsker visstnok å drepe en annen passasjer, senator Charleston (spilt av John Rayburn) en politiker med en åpenhjertig mening om abort. Men det gjerningspersonen ikke vet er at senatoren imidlertid allerede forlatt McDonnell Douglas DC-9-flyet. Greg bestemmer seg for å nødlande i Dayton, Ohio. Men på grunn av kraftig tordenvær krasjer flyet, og dreper nesten alle om bord. Både Central Intelligence Agency, Federal Bureau of Investigation og National Transportation Safety Board undersøker i fellesskap ulykkesstedet.

Midt under spekulasjonene om årsaken til krasjen, mistenker noen at Greg nektet å følge ordrer. Agenter fra FBI legger merke til at CIA umiddelbart har tatt med seg deler fra vraket, og merket ting som topphemmelig. Diane får høre om ulykken på nyhetene, men oppdager at Greg er en av få overlevende. Diane blir kontaktet av Scott Cody (spilt av Jeffrey DeMunn) som arbeider for Air Line Pilots Association, en internasjonal union. Han forteller henne at Greg er den hovedmistenkte under etterforskningen, og han finner ut at Greg gikk på medisiner. Opprørt av nyhetsreporter Spense Zolman (Jim Metzler), som aner en god historie, finner etterforskerne ut at det ikke fantes noen bombe om bord, og alle bevisene peker mot at Greg var ansvarlig.

Scott Cody oppdager at CIA spionerte på flyet, og hadde overvåkingsutstyr om bord - noe som forstyrret flyets radar. Diane spør om det var grunnen til at Greg krasjet, men Cody forklarer at saken er enda mer komplisert. I mellomtiden dør Greg av skadene sine. Diane kommer med en offisiell uttalelse, hvor hun sier at ektemannen hennes ikke var ansvarlig. Men hun regnes ikke som noen pålitelig kilde, med tanke på at hun kan miste pensjon og andre ytelser dersom Greg var ansvarlig. Diane nekter å akseptere at ektemannen hennes skal få skylden for ulykken, og gjør alt hun kan for å avsløre hele sannheten. Ved hjelp av ett par eksperter er hun endelig i stand til å bevise at det var en brann i lasterommet til flyet, noe som igjen forårsaket krasjen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0099314, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ «Crash: The Mystery of Flight 1501 (1990)» (engelsk). Besøkt 3. august 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]