Corinne Hermès

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Corinne Hermès
Født16. november 1961 (57 år)
Lagny-sur-Marne
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Frankrike
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentvokal
PlateselskapCarrere
Nettstedhttp://www.corinnehermes.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Corinne Hermès (født Corinne Miller; 16. november 1961 i Lagny-sur-Marne) er en fransk sanger. Hun er mest kjent for å ha vunnet Eurovision Song Contest 1983 for Luxembourg.

Hermès ga ut sin debutsingle «La ville où je vis» i 1979, men da under fødenavnet Corinne Miller. Singelen var komponert av Jean Pierre Millers, som også sto for de største suksessene i hennes karriere.

I 1983 ble Corinne Hermès invitert av luxembourgsk fjernsyn til representere landet i Eurovision Song Contest i München. Sangen «Si la vie est cadeau» (norsk: hvis livet er en gave), med tekst av Alain Garcia og musikk av Jean-Pierre Millers. Hermès fikk seks poeng mer enn andreplassen og skaffet Luxembourg sin femte og foreløpig siste seier i konkurransen.

Hun klarte bare å holde på suksessen i hjemlandet, hvor hun fikk to nye singler inn på salgslistene i 1989. I 2001 deltok hun igjen i Eurovision-sammenheng, men denne gang for å lese opp Frankrikes stemmer under konkurransen. I 2006 ga hun ut et cd-album med tittelen Vraie, og den inneholder mange sanger komponert av Hermès selv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Nicole 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Herreys