Corinne Hermès

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Corinne Hermès
Født 16. november 1961
Lagny-sur-Marne
Nasjonalitet Frankrike
Sjanger popmusikk

Corinne Hermès (født Corinne Miller; 16. november 1961 i Lagny-sur-Marne) er en fransk sanger. Hun er mest kjent for å ha vunnet Eurovision Song Contest 1983 for Luxembourg.

Hermès ga ut sin debutsingle «La ville où ever vis» i 1979, men da under fødenavnet Corinne Miller. Singelen var komponert av Jean Pierre Millers, som også stod for de største suksessene i hennes karriere. I 1983 ble Corinne Hermès invitert av luxembourgsk fjernsyn til representere landet i Eurovision Song Contest i München. Sangen «Si La Vie Est Cadeau» (på norsk: «Hvis livet er en gave»), med tekst av Alain Garcia og musikk av Jean-Pierre Millers. Hermès fikk fem poeng mer en nummer to, og sørget for Luxembourgs femte og foreløpig siste seier.

Hun klarte bare å holde på suksessen i hjemlandet, hvor hun fikk to nye singler inn på salgslistene i 1989. I 2001 deltok hun igjen i Eurovision-sammenheng, men denne gang for å presentere Frankrikes stemmer under konkurransen. I 2006 ga hun ut en ny CD med tittelen «Vraie», og den inneholder mange sanger komponert av Hermès selv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Nicole 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Herreys