Continuum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Continuum
Generell informasjon
SjangerScience fiction
Cyberpunk
Drama
Prod.landCanada
Sesonger4
Episoder42
Lengde45 minutt min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRachel Nichols
Victor Webster
Erik Knudsen
Bak kamera
Skaper(e)Simon Barry
ProdusentSimon Barry
Sara B. Cooper
MusikkJeff Danna
Prod.selskapShine America
Sending
Periode27. mai 20129. okt. 2015
TV-kanalShowcase
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Continuum er en canadisk science fiction-serie som gikk på Showcase fra 2012 til 2015. Serien er skapt av Simon Barry, og medvirkende skuespillere er Rachel Nichols, Victor Webster og Erik Knudsen.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe dødsdømte fanger lykkes rømme fra sin straff i år 2077. CPS-politibetjenten Kiera Cameron forsøker hindre flukten og våkner opp i en verden som for henne er totalt ukjent. Hun har sammen med fangene reist tilbake i tiden og havnet i år 2012. Tross at dette er mange år tidligere enn planlagt, beslutter Liber8-rebellene å fortsette sin voldsomme kamp for å stoppe framtidens storkonserner fra å erstatte regjeringer. Kiera forsøker stoppe rebellene uten å avsløre for noen at de er fra fremtiden. Den eneste som er klar over dette er den hjelpsomme hackeren Alec Sadler. I ukjent terreng må Kiera forsøke å finne veien hjem samtidig som hun må stoppe rømlingene innen de klarer å skade andre og endre fremtiden.

Tidsreisen[rediger | rediger kilde]

Gjennom hele serien er tidsreisen i fokus og et antall teorier foreslås om dens fysikk og effekt på hendelsenes tidslinje, som spenner fra 2012 til 2077.

Alec antar i sine diskusjoner med Kiera at hans fremtidige selv husker sine tidligere tankeutvekslinger med henne. Disse skulle kunna ha inspirert ham til å komme på sin egen kybernetiske teknikk ut ifra hennes futuristiske implantat og utrustning, og lede fram til en "tidsknute" der forutsetninger i 2077 ikke kan endres. I et annet tilfelle mener Alec og Kiera at hennes og Liber8s nærvær i fortiden allerede kan ha forandret tidslinjen og skapt en separat hendelseskjede, og at verdens tillstand i år 2077 ikke lenger er bestemt.

Bevis for hver mulighet presenteres under seriens gang. I den førsta sesongens finale, Endtimes, avsløres det at den eldre Alec Sadler hadde iscenesatt tidsreisen som sendte Kiera og Liber8-gjengen bakover i tiden, og at han visste eksakt hva som skulle skje i 2012.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Fra venstre: Erik Knudsen, Victor Webster og Rachel Nichols

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]