Continuum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Continuum
Generell informasjon
SjangerScience fiction
Cyberpunk
Drama
Prod.landCanada
Sesonger4
Episoder42±0
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRachel Nichols
Victor Webster
Erik Knudsen
Bak kamera
Prod.selskapShine America
SkapereSimon Barry
ProdusentSimon Barry
Sara B. Cooper
Sending
TV-kanalShowcase
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Continuum er en canadisk science fiction-serie som gikk på Showcase fra 2012 til 2015. Serien er skapt av Simon Barry, og medvirkende skuespillere er Rachel Nichols, Victor Webster og Erik Knudsen.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe dødsdømte fanger lykkes rømme fra sin straff i år 2077. CPS-politibetjenten Kiera Cameron forsøker hindre flukten og våkner opp i en verden som for henne er totalt ukjent. Hun har sammen med fangene reist tilbake i tiden og havnet i år 2012. Tross at dette er mange år tidligere enn planlagt, beslutter Liber8-rebellene å fortsette sin voldsomme kamp for å stoppe framtidens storkonserner fra å erstatte regjeringer. Kiera forsøker stoppe rebellene uten å avsløre for noen at de er fra fremtiden. Den eneste som er klar over dette er den hjelpsomme hackeren Alec Sadler. I ukjent terreng må Kiera forsøke å finne veien hjem samtidig som hun må stoppe rømlingene innen de klarer å skade andre og endre fremtiden.

Tidsreisen[rediger | rediger kilde]

Gjennom hele serien er tidsreisen i fokus og et antall teorier foreslås om dens fysikk og effekt på hendelsenes tidslinje, som spenner fra 2012 til 2077.

Alec antar i sine diskusjoner med Kiera at hans fremtidige selv husker sine tidligere tankeutvekslinger med henne. Disse skulle kunna ha inspirert ham til å komme på sin egen kybernetiske teknikk ut ifra hennes futuristiske implantat og utrustning, og lede fram til en "tidsknute" der forutsetninger i 2077 ikke kan endres. I et annet tilfelle mener Alec og Kiera at hennes og Liber8s nærvær i fortiden allerede kan ha forandret tidslinjen og skapt en separat hendelseskjede, og at verdens tillstand i år 2077 ikke lenger er bestemt.

Bevis for hver mulighet presenteres under seriens gang. I den førsta sesongens finale, Endtimes, avsløres det at den eldre Alec Sadler hadde iscenesatt tidsreisen som sendte Kiera og Liber8-gjengen bakover i tiden, og at han visste eksakt hva som skulle skje i 2012.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]