Club First Class

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Club First Class er en organisasjon for eiere av First Class-båter. Den internasjonale First Class-klubben har sine møter stort sett i anledning de store internasjonale mesterskapene. Hovedoppgaven er å overvåke entype-klassereglene, utpeke arena for EM/WC og å koordinere samarbeidet og informasjonsutvekslingen mellom de nasjonale klasseklubbene. Den internasjonale klasseklubben har bl.a. utstyrt alle de nasjonale klasseklubbene med en kjølmal som sikringsinstrument for overholdelse av entyperegelen.

Styret i CFCN vedlikeholder en nettside for medlemmene, sender ut informasjon og e-post med jevne mellomrom som forteller om utvikling av klassen, årets store mesterskap, rankingoppdatering, nyheter, detaljer etc. Klubbkassa gir bl.a. bidrag til sosiale arrangement. I tillegg driver klubbkassa noe økonomisk utleggservice for medlemmene for felles båtopptak, båtutsett, transport av krybber etc. i tillegg til å dekke eventuelle underskudd ved fellesarrangementer.

Sosialt arrangeres det årlig et stort selskap som avslutning sesongen. Under Norgesmesterskapet, samt under Pokalseilasene på Hankø, legges det også stor vekt på flere sosiale arrangement i form av grillparty/rekeparty etc.

Klassenklubben har meget sterkt fokus på å rekruttere nye lag inn i miljøet. Hvis man dedikerer en del tid på vannet med teamet skal det ikke mye tid til før det meste går som smurt og man virkelig kan kjempe i feltet. I de senere årene har nyere design kommet inn på markedet, og mange var skeptiske til om klassen skulle fortsette som en av fjordens mest aktive. Noen lag har gått over i nye klasser, men dette har åpnet opp for flere som gjerne vil inn i et etablert miljø. Det er ikke tvil om at FC-8 miljøet er godt befestet med over 15 års aktivitet i fjorden. Dette er også bekreftet av KNS sin vilje til å satse på FC-8 som båten de bruker i sitt seilkurs for viderekomne.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]