Club Fed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Club Fed
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNat Christian[1] Rediger dette på Wikidata
FotoArledge Armenaki Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBurt Young, Allen Garfield, Judy Landers, Lance Kinsey, Sherman Hemsley, Karen Black, Joseph Campanella, Mary Woronov, Wally George Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Club Fed er en amerikansk film fra 1990, regissert av Nat Christian.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

En gangster blir myrdet av sin tidligere kone, som deretter bruker resten av filmen på å prøve å drepe kjæresten Angelica (spilt av Judy Landers). Etter å ha blitt narret til å signere papirer, som legger alt gangsteren eier i hennes navn, blir Angelica arrestert og sendt til Club Fed - som er mer som et luksuriøst feriested enn et fengsel. FBI-sjef Vince Hooligan (spilt av Joseph Campanella) er fast bestemt på å få Club Fed stengt, så han tildeler agent Howard Polk (spilt av Lance Kinsey) for å posere som en innsatt og etterforske fengselet etter tegn på korrupsjon.

Hooligan konspirerer også med Warden Boyle (spilt av Burt Young) for å anklage Angelica for underslag av økonomiske midler ved fengselet. I mellomtiden bruker Club Fed-ansatte Jezebel og Brawn teknikker som aversjonsterapi for å rehabilitere de innsatte, og gjøre dem til etiske forretningsfolk. Howard forelsker seg i Angelica, og forsøker å få henne frikjent for alle anklagene mot henne. I løpet av denne prosessen avslører han Hooligans opplegg, og de klarer å redde Club Fed. Howard og Angelica ender senere opp med å gifte seg med hverandre. Howard blir utnevnt til ny sjef for FBI og Angelica blir utnevnt til den nye sjefen for Club Fed.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0099280/; besøksdato: 8. april 2016.
  2. ^ «Club Fed (1990)» (engelsk). Besøkt 31. juli 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]