Closed Circuit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Closed Circuit
Generell informasjon
SjangerThriller / Krim
Utgivelsesår2013
Prod.landStorbritannia
Lengde96 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJohn Crowley
ProdusentTim Bevan
Eric Fellner
ManusforfatterSteven Knight
MusikkJoby Talbot
Foran kamera
MedvirkendeEric Bana
Rebecca Hall
Riz Ahmed
Ciarán Hinds
Annen informasjon
Budsjett$15 million
Prod.selskapUniversal Pictures
Premiere28. august 2013 (USA)
1. november 2013 (Storbritannia)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Closed Circuit er en britisk thrillerfilm fra 2013, regissert av John Crowley. Manus ble skrevet av Steven Knight, og den ble gitt ut høsten 2013. Hovedrollene spilles av Eric Bana, Rebecca Hall, Ciarán Hinds, Jim Broadbent og Riz Ahmed.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med et overfylt marked i London, som blir ødelagt i et terror-angrep. Farroukh Erdogan blir arrestert som hovedmistenkt bak angrepet. To påståtte medsammensvorne blir drep, når politiet skal pågripe dem. Advokat Martin Rose og Claudia Simmons-Howe blir valgt av den britiske justisministeren for å representere Farroukh i en rettssak etter at den forrige advokaten hans falt ned fra et tak. Martin og Claudia har hatt en hemmelig affære, som Martins kone og deres sønn er klar over. Claudia blir voktet av MI5-agent Nazrul Sharma, og får lese en del hemmeligstemplet informasjon.

Martin får assistanse fra venn og advokat Devlin. Farroukh nekter å snakke med advokatene, og hans familie uttaler at han er skyldig. Martin og Claudia oppdager at de blir overvåket. Martin oppdager at Farroukh var hemmelig MI5-agent, som etterforsket en terrorcelle i London. Det blir aldri avslørt om Farroukh svek MI5, eller om terroristene fant ut hvem han egentlig var. Men terror-angrepet ble ved et uhell finansiert av MI5, og de er villige til å drepe for å holde dette hemmelig. Farroukh og hans familie innrømmer skyld, for å unngå å bli drept.

En fremtredende amerikansk journalist, Joanna Reece, forsøker å komme nærme Martin for å få informasjon om saken. Hun blir på mystisk vis drept. En dag Claudia kommer hjem, prøver en leiemorder å drepe henne, men hun klarer å komme seg unna. Farroukhs sønn innser han kommer til å bli drept, og stikker av. Det blir avslørt av Devlin samarbeider med MI5. Farroukh blir drept i fengsel, i noe som ser ut som selvmord. Filmen avsluttes med at hele konspirasjonen til slutt blir avslørt for offentligheten.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]