Citroën Visa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Citroën Visa Special med nyere front

Citroën Visa var en modell lansert av Citroën sensommeren 1978 som etterfølger til Citroën Ami 8.

Ami, som en gang startet livet som Ami 6, var ment å være en etterfølger av Citroën 2CV. Selv om Ami solgte veldig bra på sekstitallet, spesielt i Frankrike, lyktes den ikke i å erstatter den gamle «deuche». 2CV ble produsert i nesten tolv år etter Ami.

Citroën Visa var basert på karosseriet til Peugeot 104, men var likevel svært annerledes. Citroën Visa var i motsetning til Peugeot også tilgjengelig med en luftkjølt Twin sylindermotor. Det at bilen ble levert med en 2-sylindret motor tilsvarende 2CV, og det faktum at Visa etterfulgte Ami, som ble kjent som en "luksus-deuche", resulterte i et lignende rykte for Visa. Det bemerkelsesverdige karosseriet, spesielt fronten, førte til at de første modellene fikk tilnavnet «grisetryne».

Interiøret var med girspak i dashbordet. Det ble senere skiftet ut med et konsollplassert gir som gjorde at bilen virket trangere.

Italian Traffic sign car.svgDenne bilrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.