Hopp til innhold

Chloe (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chloe
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 13. september 2009
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde96 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiAtom Egoyan
ProdusentJason Reitman
ManusforfatterErin Cressida Wilson
MusikkMychael Danna
Foran kamera
MedvirkendeJulianne Moore
Liam Neeson
Amanda Seyfried
Max Thieriot
Annen informasjon
Budsjett$20 million
Prod.selskapSony Pictures Classics
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Chloe er en erotisk thrillerfilm fra 2009 regissert av Atom Egoyan. Hovedrollene spilles av Julianne Moore, Liam Neeson og Amanda Seyfried. Manuset ble skrevet av Erin Cressida Wilson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Catherine er gynekolog, og ektemannen David er universitetsprofessor. Catherine mistenker at David har vært utro etter at hun oppdager et bilde på mobiltelefonen hans av David sammen med en ung kvinnelig student. Catherine møter eskortepiken Chloe, og hun ønsker å hyre henne for å teste Davids lojalitet. Chloe forteller senere at David spurte henne om han kunne kysse henne, noe han også gjorde. Catherine blir sint, men hun insisterer at Chloe skal møte David flere ganger. I løpet av de neste kveldene, møtes Catherine og Chloe flere ganger. Chloe beskriver i eksplisitt detalj om sine møter med David, og under ett møte blir Catherine seksuelt opphisset. Chloe kysser henne og Catherine, overrasket over kysset, forlater raskt møtet. Senere går Catherine til et hotell og møter Chloe, og ber Chloe vise henne hvordan David berører henne, og de har sex.

Når Catherine kommer hjem senere enn vanlig, spør David om hun noen gang har vært utro. Catherine sier at hun tror at han har vært utro også. De krangler, men blir avbrutt av sønnen Michael. Catherine møter Chloe igjen og ber henne komme til en kafé som David ofte går til, men David kjenner henne ikke igjen. Chloe forlater raskt kafeen, og Catherine innser at Chloe fant opp alle møtene med mannen hennes. David innrømmer at han noen ganger har fantasert om andre kvinner, og han forventer at Catherine vil komme med en lignende innrømmelse. Når hun ikke gjør det, blir David irritert. Catherine tilstår sitt seksuelle møte med Chloe. Catherine beklager, og sier at hun følte at hun ble usynlig for David ettersom hun ble eldre, samtidig som David ble mer attraktivt for henne, og at dette kom i veien for sexlivet deres.

Chloe kommer seg inn i huset til Catherine og David, hvor hun har sex med Michael i sengen hans. De blir avbrutt av Catherine, og Chloe forteller at hun er forelsket i henne. Hun truer med å skade Catherine som spør Chloe hva hun egentlig vil. Chloe ber om et kyss, noe Catherine går med på. Sønnen Michael ser på at Catherine presser Chloe mot soveromsvinduet. Chloe klarer å gripe tak i vinduskarmen, men hun slipper med vilje taket og faller til sin død. En tid senere er foreldrene tilstede på Michaels eksamensfest, hvor Catherine går med Chloe sin hårnål i håret.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]