Charlie St. Cloud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charlie St. Cloud.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 30. juli 2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde99 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiBurr Steers
ProdusentMarc Platt
Ben Sherwood
ManusforfatterCraig Pearce
Basert påThe Death and Life of Charlie St. Cloud av Ben Sherwood
MusikkRolfe Kent
Foran kamera
MedvirkendeZac Efron
Charlie Tahan
Ray Liotta
Augustus Prew
Donal Logue
Annen informasjon
Budsjett$44 million
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Charlie St. Cloud er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2010 basert på Ben Sherwood sin bestselgende roman, The Death and Life of Charlie St. Cloud, som ble publisert i 2004 gjennom Bantam Books. Zac Efron og Amanda Crew spiller hovedrollene. Historien handler om Charlie St. Cloud som må velge mellom et løfte han ga til lillebroren sin, som døde i en bilulykke, eller starte et forhold til jenta han elsker.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Charlie St. Cloud er en seiler som vinner en seile-konkurranse med seilbåten sin, Splendid Splinter, sammen med sin lillebroren sin, Sam. Han blir tildelt et stipend til Stanford University. Charlie er nettopp uteksaminert fra Winslow High School, og han lover Sam at de skal spille baseball sammen hver dag frem til Charlie reiser til Stanford. En kveld skal Charlie egentlig gå til en fest sammen med vennene sine, men moren hans bestemmer at han skal sitte barnevakt for Sam mens hun er på jobb. Når Sam ser på TV, prøver Charlie å snike seg ut for å gå til festen. Han blir oppdaget av Sam, som ber Charlie om å kjøre ham til en venn. Charlie og Sam havner i en alvorlig bilulykke. Under en ut-av-kroppen-opplevelse, klemmer Charlie en hardt skadet Sam og forsikrer ham om at alt kommer til å gå bra. Sam vet at skadene hans er dødelige, og han ber Charlie om å aldri gå fra ham. Charlie lover å aldri gå fra ham, og en ambulanse-arbeider som heter Florio gjenoppliver Charlie. Men Sam har dødd i armene hans.

I Sams begravelse, løper Charlie sin vei etter å ha vært ute av stand til å legge Sams baseball-hanske i graven. Etter å ha løpt gjennom skogen, finner Charlie ånden til Sam, og han oppdager at Sam kan samhandle med ham på det fysiske plan. Charlie oppfyller Sams siste ønske om å praktisere baseball med ham hver eneste dag ved solnedgang. Fem år senere, arbeider Charlie som vaktmester ved Waterside Cemetery, og han takket aldri ja til stipendet fra Stanford University. Charlie besøker en båthavn og møter Tess Carroll, en kvinnelig seiler som planlegger å seile over hele verden. Dagen etter møter Charlie tilfeldigvis Florio, som reddet livet hans fem år tidligere. Florio er døende av kreft og han spør Charlie om han noen gang lurte på hvorfor han overlevde. Charlie går til kirkegården hvor Sam ligger begravet, og han finner en skadd Tess som sitter ved graven til faren sin. Charlie tar henne med hjem og de utvikler et forhold. Sam begynner å føle at han forsvinner mer og mer fra sin eksistens fordi han mener at Charlie glemmer ham. En ettermiddag kommer Charlie for sent til baseball-treningen med Sam. Tess følger etter Charlie, og Charlie forklarer for henne at jo mer tid han tilbringer i hennes verden, jo mindre kan han være i Sams verden. Charlie oppdager at Tess var savnet mens hun seilte gjennom en storm ett par dager tidligere. Men Charlie kunne se henne ved gravlunden akkurat som han kan se Sam i skogen hver kveld.

Florios kone, Carla, forteller ham at Florio døde natten før. Under en av kveldene Charlie og Tess har sammen, leker de gjemsel. Tess fester en lapp på døren hvor det står "kom og finn meg" med en tegning av en båt. Charlie innser at Tess er ikke død, og at han må finne henne før det er for sent. Sammen med vennen Alistair og Tess sin tidligere trener Tink, finner Charlie en båt for å lete etter Tess. Ved neste solnedgang, uteblir Charlie fra møtet sitt med Sam. Men Charlie bekjenner sin kjærlighet til den døde broren sin, og Sam sier at han er veldig glad i ham før han forsvinner som et stjerneskudd som avslører hvor Tess befinner seg. De finner Tess i den forliste båten hennes. Charlie bruker sin egen kroppsvarme for å holde Tess varm frem til de blir funnet av Kystvakten. Senere kjøper Charlie en gammel båt og spør Tess om hun ønsker å reise en tur sammen med ham. Tess forteller at da hun var bevisstløs hadde hun noen veldig naturtro drømmer om dem sammen. Charlie sier opp jobben sin, og går inn i skogen for å si farvel til Sam. Charlie forteller at de alltid vil være brødre. Selv om han ikke er i stand til å se Sam lenger, så er Sam der og avslører at han er i fred. Filmen slutter med at Charlie og Tess seiler verden rundt sammen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]