Chaplin som millionær

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chaplin som millionær
orig. Tillie's Punctured Romance
Generell informasjon
Utgivelsesår1914
Prod.landUSA
Lengde82 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiMack Sennett
ProdusentMack Sennett
Prod.selskapKeystone Film Company
Premiere21. desember 1914 (USA)
Eksterne lenker

Chaplin som millionær (originaltittel: Tillie's Punctured Romance) er en amerikansk spillefilm fra 1914 regissert av Mack Sennett. Hovedrollene spilles av Marie Dressler, Mabel Normand, Charlie Chaplin og Keystone Kops.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Charles Chaplin møter Tillie (spilt av Marie Dressler) etter en intens krangel med kjæresten hennes. Når han oppdager at faren til Tillie (spilt av Mack Swain) har veldig mye penger som snart skal betales ut til arbeidere hans, så legger han en plan for å stjele pengene. Etter å ha stjålet pengene, kjøper han en avis fra en avisgutt (spilt av Gordon Griffith) hvor han leser historien om Tillies onkel Banks (spilt av Charles Bennett) en millionær som var antatt død når han var på fjellklatring.

Tillie blir dermed ene-arving etter onkelen hennes, og hun mottar tre millioner dollar. Charles Chaplin etterlater kjæresten sin på en benk i parken og løper til restauranten hvor Tillie arbeider. Han ber Tillie ta ham tilbake. Selv om hun i begynnelsen er skeptisk, tror hun at han virkelig elsker henne - og de gifter seg kort tid senere.

De flytter deretter inn i onkelens enorme herskapshus, og arrangerer en stor fest som brått avsluttes når Tillie oppdager at ektemannen hennes er utro sammen med hans gamle kjæreste. I raseri ødelegger hun huset deres. Onkelen blir kort tid senere funnet på en fjelltopp, og er fremdeles i live. Onkel Banks insisterer på at Tillie skal arresteres for alle skadene hun forårsaket i huset hans. Så Charles Chaplin, hans gamle kjæreste og Tillie er nødt til å forsøke å flykte fra politiet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]