Chad Kroeger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chad Kroeger
Chad kroeger stuttgart.jpg
FødtChad Robert Turton
15. oktober 1974 (43 år)
Canada Hanna, Alberta, Canada
Ektefelle Avril Lavigne (20132015)
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gitarist
Nasjonalitet Canada
Medlem av Nickelback
SjangerHeavy metal
Post metal
Hard rock
InstrumentGitar, vokalist,
StemmetypeBaryton
Aktive år1990-
Nettstedhttp://www.nickelback.com/
Ensemble(r)
Nickelback


Chad Robert Turton, bedre kjent som Chad Kroeger (født 15. november 1974 i Hanna, Alberta, Canada) er vokalist og gitarist i det canadiske bandet Nickelback. Han er kjent for sin spesielle grove og hese stemme. Kroeger er også kjent for å spille på Paul Reed Smith gitarer. Han er halvbror til Mike Kroeger, som også spiller i bandet.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Kroeger ble født i Hanna, Alberta den 15. november 1974 under navnet Chad Robert Turton. Han lærte å spille gitar i en alder av 13 år, og i begynnelsen av 1990 var en del av et cover band, som også inkluderte fremtidens Nickelback medlemmer Mike Kroeger og Ryan Peake, før det brøt opp. Like etter at bandet ble oppløst, han, Mike Kroeger og Ryan Peake ble en del av Nickelback, som ble dannet i 1995.

I 2002 grunnla Kroeger co-604 Records, og har også produsert musikk for andre band, som for eksempel Standard, Theory of en Deadman, og Bo Bice.

Kroeger giftet seg med Avril Lavigne i juli 2013.

Samarbeid[rediger | rediger kilde]

Kroeger, sammen med Saliva vokalist Josey Scott, Theory of en Deadman vokalist (som er ledende gitarist i denne sangen) Tyler Connolly og Our Lady Peace trommeslager Jeremy Taggart, fremførte kjenningsmelodien med tittelen "Hero" for den populære filmen Spider-Man i 2002 . Også i 2002, skrev Kroeger også sangen på "Why Don't You & I" for Santana's Shaman. I 2007, Chad Kroeger endte opp med å jobbe med Santana for andre gang, når han skrev og spilte inn gitar og vokal deler til en ny sang ment til å vises på samlealbumet "Ultimate Santana". Sangen heter "Into the Night" og ble utgitt som singel 2. oktober 2007. Albumet Ultimate Santana ble utgitt i oktober. Ved siden av arbeidet med Santana, Kroeger også spilt med Travis Tritt på hans album The Storm, der Tritt gjorde en cover av Nickelback's "Should've Listened" sangen fra albumet The Long Road.

Kroeger har også skrevet og spilt gitar på Bo Bice's "You're Everything".

Chad Kroeger, Eric Dill, Rune Westberg og Chris Daughtry skrev debut singlen av Daughtry's nye album. Singelen, med tittelen "No Surprise", debuterte på American Idol onsdag 6. mai 2009. Kroeger hjalp også med å skrive en annen sang fra albumet med tittelen "Life After You." Han og Brett James co-skrev Tim McGraw's 2009 singel "It's a Business Doing Pleasure with You."

Chad Kroeger er med på den nye Timbaland albumet Shock Value 2 med sangen «Tomorrow In A Bottle", Sebastian er også med i denne sangen. I 2010 var han med å synge, sammen med Ludacris og pensjonat gitarist Zakk Wylde, på My Darkest Days sin singel "Porn Star Dancing."

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.