Chad Kroeger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chad Kroeger
FødtChad Robert Turton
15. nov. 1974[1][2]Rediger på Wikidata (49 år)
Canadas flagg Hanna, Alberta, Canada
BeskjeftigelseSanger, musiker, gitarist, plateprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedWilkes Central High School
EktefelleAvril Lavigne (20132015)
SøskenMike Kroeger
NasjonalitetCanada
Medlem avNickelback
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal
Post metal
Hard rock
InstrumentGitar, vokalist,
StemmetypeBaryton
Aktive år1990-
Nettstedhttp://www.nickelback.com/
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Nickelback

Chad Robert Turton, bedre kjent som Chad Kroeger (født 15. november 1974 i Hanna, Alberta, Canada) er vokalist og gitarist i det canadiske bandet Nickelback. Han er kjent for sin spesielle grove og hese stemme.[trenger referanse] Kroeger er også kjent for å spille på Paul Reed Smith-gitarer. Han er halvbror til Mike Kroeger, som også spiller i bandet.[trenger referanse]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Kroeger ble født i Hanna i Alberta den 15. november 1974 under navnet Chad Robert Turton. Han lærte å spille gitar i en alder av 13 år, og i begynnelsen av 1990 var en del av et coverband, som også inkluderte fremtidens Nickelback medlemmer Mike Kroeger og Ryan Peake, før det brøt opp. Like etter at bandet ble oppløst, ble han, Mike Kroeger og Ryan Peake en del av Nickelback, som ble dannet i 1995.

I 2002 grunnla Kroeger co-604 Records, og har også produsert musikk for andre band, som for eksempel Standard, Theory of en Deadman, og Bo Bice.

Kroeger giftet seg med Avril Lavigne i juli 2013.

Samarbeid[rediger | rediger kilde]

Kroeger, sammen med Saliva vokalist Josey Scott, Theory of en Deadman vokalist (som er ledende gitarist i denne sangen) Tyler Connolly og Our Lady Peace trommeslager Jeremy Taggart, fremførte kjenningsmelodien med tittelen "Hero" for den populære filmen Spider-Man i 2002 . I 2002 skrev Kroeger sangen på "Why Don't You & I" for Santana's Shaman. I 2007 jobbet Chad Kroeger med Santana for andre gang, da han skrev og spilte inn gitar- og vokaldeler til en ny sang ment for samlealbumet "Ultimate Santana". Sangen heter "Into the Night" og ble utgitt som singel 2. oktober 2007. Albumet Ultimate Santana ble utgitt i oktober. Ved siden av arbeidet med Santana, har Kroeger også spilt med Travis Tritt på hans album The Storm, der Tritt gjorde en cover av Nickelbacks "Should've Listened" fra albumet The Long Road.

Kroeger har også skrevet og spilt gitar på Bo Bices "You're Everything".

Chad Kroeger, Eric Dill, Rune Westberg og Chris Daughtry skrev debutsinglen på Daughtrys nye album. Singelen, med tittelen "No Surprise", debuterte på American Idol onsdag 6. mai 2009. Kroeger hjalp også med å skrive en annen sang på albumet med tittelen "Life After You." Han og Brett James co-skrev Tim McGraws 2009-singel "It's a Business Doing Pleasure with You."

Chad Kroeger er med på den nye Timbalandalbumet Shock Value 2 med sangen «Tomorrow In A Bottle", Sebastian er også med i denne sangen. I 2010 var han med å synge, sammen med Ludacris og gitarist Zakk Wylde, på My Darkest Days sin singel "Porn Star Dancing."

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 113983[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]