Celina Midelfart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Celina Midelfart
Født 12. februar 1973 (43 år)
Oslo
Far Finn-Erik Midelfart
Yrke Næringslivsleder/investor
Nasjonalitet Norge

Celina Midelfart (født 12. februar 1973 i Oslo) er en norsk næringslivsleder og investor.

Familie[rediger | rediger kilde]

Midelfart er datter av forretningsmannen Finn-Erik Midelfart (1943–95) og Hermine Kristin f. Muhle (f. 1944). Hun er stedatter av investoren Nikolai Bent Paus.

I 2009 ble hun forlovet med Tor Olav Trøim i 2009, og de fikk sitt første barn i 2011.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Midelfart er utdannet ved Oslo katedralskole, London School of Economics og Stern School of Business, NYU i New York. Hun har en bachelorgrad i finans.

Forretninger[rediger | rediger kilde]

Midelfart er styreformann i Midelfart Holding AS, et privateid forvaltningsselskap. Hun er også styreformann i investeringsselskapet Midelfart Invest AS og sitt privateide selskap, Midelfart Capital AS.

Sammen med Tove Kvammen Midelfart og sin søster Hermine Midelfart tok hun over ledelsen og eierskapet i familiebedriften Midelfart & Co i 1995. Den operative virksomheten ble solgt til hhv Wella AG i 2001, og gjenværende virksomhet fusjonert med svenske Wilh. Sonesson AB i 2006. Midelfart Holding eier i dag 27,1 prosent i det nye selskapet Midelfart Sonesson AB.[1]

Midelfart er styremedlem i Marine Harvest ASA, Tendenz AS, Adam&Eva AS, BeOne AS, Face It AS, og sitter i NHOs eierskapsforum, og er leder for BIs Senter for Eierskapsforskning.

Gjennom Midelfart Capital eier hun 50% av og er styreformann i det private konsernet VAMI AS som har eierskap i frisør- og hudpleiemarkedet, sammen med partneren Validus AS.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.nrk.no