Cato Salsa Experience

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cato Salsa Experience
Opphav (1998)
SjangerIndierock
Aktive år1998

Cato Salsa Experience er et Oslo-basert, norsk rockeband som består av Cato Salsa (pseudonym for Cato Thomassen) (vokalist og gitar), Christian Garralda Engfelt (bass og vokal), Jon Magne Riise (trommer) og Bård Enerstad (gitar, tangentinstrumenter, theremin og vokal).

Thomassen startet bandet sammen med Riise og Even Alfheim, som snart ble erstattet av Engfelt. Besetningen var komplettert med Nina Bjørndalen på orgel før bandet ga ut flere egenfinansierte vinyl-singler og en EP som i 1998 ble samlet på bandets første, selvtitulerte CD-album. Den britiske musikkavisen New Musical Express hørte plata og kalte bandet "the most happening thing in Norway"; noe som banet veien for en rekke spillejobber og konserter i Oslo-området.

I april 2000 spilte Cato Salsa Experience inn A Good Tip For a Good Time i et sommerhus på Nøtterøy, og plata ble gitt ut på Christian Engfelts nystartede platelabel Garralda Records. Med sine fengende låter og skranglete lydbilde ble plata godt mottatt blant presse og publikum - den traff også en tidsånd der tilbakeskuende, organisk rock sto høyt i kurs som en motreaksjon til nittitallets fokus på techno, drum 'n bass og elektronisk musikk. Snart ble albumet plukket opp og distribuert av labelen Emperor Norton i USA og Australia, og av Sony Music i Japan. Den utenlandske interessen, med blant annet omtaler i magasiner som Rolling Stone og Vanity Fair, økte interessen for bandet også i Norge.

Flere konserter i inn- og utland fulgte før bandet ga ut sitt nye album The Fruit is Still Fresh sommeren 2003. Albumet representerte en videreføring av garasjerock-lyden, men med strammere arrangementer, mer fokus på melodier og islett av funk og soul. Senere samme år forlot Nina Bjørndalen bandet for å fokusere på studier, og ble erstattet av Enerstad. Sommeren 2005 kom albumet No. 3.

I 2004 startet bandet et samarbeid med jazztrioen The Thing og den amerikanske frijazzlegenden Joe McPhee, noe som i 2005 resulterte i en live-EP med opptak fra Kongsberg Jazzfestival og senere albumet Two Bands and a Legend utgitt under navnet Two Bands and a Legend.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • A Good Tip For a Good Time (Garralda Records, 2000)
  • The Fruit Is Still Fresh (Garralda Records, 2003)
  • No. 3 (Garralda Records, 2005)
  • Two Bands and a Legend (Smalltown Supersound, 2007) som bandet Two Bands and a Legend sammen med The Thing og Joe McPhee

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]