Casper Van Dien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Casper Van Dien
Casper Van Dien by Gage Skidmore.jpg
Født18. desember 1968 (49 år)
Milton
Ektefelle Catherine Oxenberg (1999–)
Utdannet ved Admiral Farragut Academy, Florida State University
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Casper Van Dien (født 18. desember 1968 i Milton, Florida) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som Johnny Rico i filmen Starship Troopers i 1997, rollen ble igjen spilt i Starship Troopers 3: Marauder i 2008.

Hans far var offiser i den amerikanske marinen. Det er en lang militær tradisjon i Van Diens familie. Hans bestefar var marinesoldat under den andre verdenskrig. Van Dien er etterkommer av en nederlandsk familie som slo seg ned i New York-området. Han har også svenske, franske, engelske og indianske forfedre.

Van Dien fikk en rekke mindre roller i forskjellige TV-serier og filmer etter at han flyttet til Los Angeles. Han hadde en rolle i såpeoperaen Life to Live og prime time dramaserien Beverly Hills, 90210. Han hadde en rolle i regissør Tim Burtons film Sleepy Hollow fra 1999.

Van Dien var gift med Carrie Mitchum, barnebarn av Robert Mitchum, fra 1993 til 1997. De har to barn, Casper Robert Mitchum Van Dien og Caroline Dorothy Grace Van Dien, som Van Dien har full foreldrerett for. Van Dien er frivillig ambassadør for non-profit organisasjonen Childhelp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]