CarbonCopyPro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
CarbonCopyPro
BransjeMarkedsføring
Etablert2004
LandUSA
Grunnlegger(e)Jay Kubassek, Aaron Parkinson
Nettstedoneyearplan.net (en)

CarbonCopyPro (CCP) er et selskap opprettet i USA i 2004 av Jay Kubassek og Aaron Parkinson. Selskapet ble opprettet da grunnleggerne var aktive i Liberty League International, men konseptet ble ikke lansert for markedet før i 2007.

Selskapet driver med markedsføring via internett og sosiale medier, og har representanter i mange land, også i Norge. Selskapet henvender seg til personer som ønsker å tjene penger ved å jobbe hjemmefra, men fastholder selv at de ikke driver med Multi-level marketing. CCP har solgt sitt eget markedsføringsverktøy Business-in-a-box, men har i all hovedsak vært en rekrutteringskanal for selskapet Wealth Masters International.

CCP har blitt lovprist av blant andre Wayne Allyn Root som planlegger å stille som presidentkandidat for Libertarian Party i det amerikanske presidentvalget i 2012.[1] Selskapet har også vært sponsor for det amerikanske laget i verdensmesterskapet i elefantpolo.[2]

Parallelt med storstilt annonsering for konseptet på internett har kritisk søkelys blitt rettet mot virksomheten. Vervede personer har uttalt at systemet går ut på å kjøpe kurs og opplæringsmateriell som skal gjøre en til en bedre selger. Dernest skal man tjene penger på å selge disse kursene videre til andre personer som man verver til nettverket.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon uttaler at "Annonsene lover gull og grønne skoger, men det er ikke annet enn gråstein å hente"[3], og advarte mot denne typen selskaper.

Ny satsing[rediger | rediger kilde]

I løpet av 2010 opplevde CarbonCopyPro en kraftig tilbakegang i markedet. I desember ble også samarbeidet til Wealth Masters International brutt[4], til fordel for et nytt konsept kalt Automatic Millionaire Academy. Selskapet lanserte da sin egen produktserie i samarbeid med forfatteren David Bach. Ved denne splittelsen mistet selskapet nesten alle sine medlemmer i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]