Candy Dulfer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Candy Dulfer
Født19. sep. 1969[1][2]Rediger på Wikidata (54 år)
Amsterdam
BeskjeftigelseSanger, saksofonist, jazzmusiker, TV-programleder Rediger på Wikidata
Utdannet vedMontessori Lyceum Amsterdam
FarHans Dulfer
NasjonalitetKongeriket Nederlandene
UtmerkelserGouden Harp

Candy Dulfer (født 19. september 1969 i Amsterdam, Nederland) er en nederlandsk musiker som spiller smooth jazz på saksofon. Candy Dulfer spilte sin første solo på scenen sammen med sin fars band De Perikels.

Hun begynte å spille på saksofon i en alder av seks år. Hun har hatt sitt eget band, Funky Stuff, siden hun var fjorten år gammel. På 1980-tallet var så godt som alle hennes konserter i Nederland utsolgt. Internasjonalt gjennombrudd fikk hun i 1990, spesielt med en filmmelodi «Lily was here» som hun spilte sammen med Dave Stewart fra Eurythmics. Hennes debut-album «Saxuality» fra samme år mottok en Grammy Award-nominasjon, og hun fikk spille med Pink Floyd under gruppens konsert i Knebworth i juni.

I løpet av de neste årene har hun gitt ut i alt ni studioalbum, to konsertalbum, og en samleplate. Hun har opptrådt og spilt inn sanger med flere andre musikere, blant annet hennes egen far Hans Dulfer, og andre kjente musikere som f. eks. Prince, Dave Stewart, René Froger, Van Morrison, og Maceo Parker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 58349, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]