Calgary Flames

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Calgary Flames

Calgary Flames

Grunnlagt 1972
(som Atlanta Flames
1980
(som Calgary Flames)
Beliggenhet Calgary i Alberta, Canada
Arena Scotiabank Saddledome (19,289)
Klubbfarger Rød, gull, svart & hvit
                   
Conference Western Conference
Division Pacific Division
Hovedtrener Canada Brent Sutter
Kaptein Canada Jarome Iginla
Farmerlag Abbotsford Heat (AHL)
Las Vegas Wranglers (ECHL)


Calgary Flames er et av Canadas seks NHL-lag i ishockey. Laget holder til i den tidligere OL-byen Calgary i provinsen Alberta og spiller sine hjemmekamper i Scotiabank Saddledome. Hovedrivalen til Flames er Edmonton Oilers og oppgjør dem imellom refereres gjerne til som the Battle of Alberta.

Laget vant Stanley Cup i 1989, og kom til finalen i 1986 og i 2004. Tidligere holdt laget til i Atlanta og het Atlanta Flames, før hele klubben ble flyttet i 1980.

Organisasjonen eier også juniorlaget Calgary Hitmen som spiller i WHL, og som også holder hus i Pengrowth Saddledome. Før 2009/10 sesongen flyttet Flames sitt farmerlag i AHL fra Quad City til Abbotsford i British Columbia.

Maskot[rediger | rediger kilde]

Da han ble introdusert i 1983, var Harvey the Hound den første maskoten i NHL

Maskoten til Calgary Flames heter Harvey the Hound og var den første maskoten i NHL da han begynte å opptre på kamper i 1983. Harvey, som vanligvis spilles av en person i et hundekostyme, går rundt i Saddledome og forsøker å oppildne publikum til å støtte laget. Maskoten er kjent for blant annet å skyte ut Flames t-skjorter med en slags luftpistol, balansere på pleksi-glasset som omgir banen samt å dirigere publikum i sang ved hjelp av skilt. Harvey er allikevel kanskje mest kjent for en episode i 2003 da treneren til Edmonton Oilers, Craig MacTavish, tok tak i Harveys tøy-tunge og rev den av etter at maskoten hadde plaget spillerene som satt på benken til Edmonton. Episoden forårsaket mange morsomme artikler i aviser i hele Nord-Amerika og førte til at mange andre maskoter dukket opp på All-Star kampen i 2003 med tungene sine hengende ut.

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]


ishockeystubbDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.