CSAM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Clinical Systems All Managed (CSAM) er et akronym benyttet i forbindelse med IKT-utviklingen ved Oslo universitetssykehus HF på slutten av 90-tallet i forbindelse med at Rikshospitalet flyttet fra Oslo sentrum til Gaustad.

CSAM omfattet alle metoder og løsninger som skulle til for å planlegge en helhetlig tilnærming til problemkomplekset som følger av at store sykehus har et betydelig antall ulike kliniske løsninger. Formålet med CSAM-initiativet var å sikre det nye sykehuset en tryggere og mer effektiv pasientbehandling gjennom en helhetlig prosess og integrasjon mellom systemer. Denne formen for helhetlig tilnærming er senere blitt kalt eHealth eller EHelse på norsk.

Gjennom CSAM-initiativet ble enkelte løsninger utviklet som sykehuset valgte å kommersialisere i 2005 gjennom sitt heleide forskningsselskap Medinnova AS. I 2010 ble Medinnova slått sammen med Universitetet Oslos forskningsselskap Birkeland og i dag heter det sammenslåtte innovasjonsselskapet Inven2.

Medinnova AS etablerte i 2005 aksjeselskapet CSAM Health som de i 2007 fikk oppkapitalisert gjennom investorene Jens Ulltveit-Moe og Morits Skaugen samt gründer Sverre Flatby. Skaugen og Ulltveit-Moe solgte seg ut av selskapet i 2012. I 2014 gikk Private Equity-selskapet Priveq Investment (www.priveq.se) inn på eiersiden i 2014 samtidig som Inven2 AS solgte sin eierandel i CSAM.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]