CREE

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

CREE - Oslo Centre for Research on Environmentally friendly Energy er et forskningssenter som ble opprettet i 2011, og administrativt er underlagt Frischsenteret. Forskningssenteret er et samarbeid mellom Statistisk sentralbyrå, Økonomisk institutt på Universitetet i Oslo, Tilburg Sustainability Center og Frischsenteret. Det er et av flere Forskningssentre for miljøvennlig energi (FME)[1] som Norges forskningsråd (NFR) har opprettet. Senteret er hovedsakelig finansiert av NFR, men alle samarbeidspartnerne bidrar med egenandeler og senteret mottar også noe støtte fra brukerpartnere. Brukerpartnerne Gassnova SF, Miljødirektoratet, Olje- og energidepartementet, Norges vassdrags- og energidirektorat, Statkraft Energi AS, og Statnett SF bidrar også med faglige innspill.

Senterets hovedoppgave er samfunnsøkonomisk forskning på ny teknologi og miljø.

CREEs målsetting er ifølge Norges forskningsråds informasjonsmateriell om Forskningssentre for miljøvennlig energi at

CREE skal bidra til å samle og etablere kunnskap om hvordan rammebetingelsene påvirker energimarkedene og den teknologiske utviklingen. Herunder innovasjon og diffusjon av teknologi for fornybar energi, energieffektivisering, og fangst, transport og lagring av CO2. Senteret skal også gi et grunnlag for å utvikle nye og bedre rammebetingelser og virkemidler for å nå målene i energi- og klimapolitikken.

Rolf Golombek er senterleder, og Jørg Michael Gjestvang senterkoordinator. Snorre Kverndokk var inntil juni 2016 senterleder.

Det norske navnet på senteret er: Senter for energi- og miljøøkonomisk forskning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forskningssentre for miljøvennlig energi (FME)». Arkivert fra originalen 11. oktober 2012. Besøkt 7. august 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]