Bryan D. Breidenthal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bryan D. Breidenthal
Født25. mai 1953Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelseDirigent Rediger på Wikidata
UtmerkelserVest-Agder fylkes kulturpris (2010)

Bryan Douglas Breidenthal (født 25. mai 1953 i California i USA) har vært organist i Farsund kommune for Lista menighet i Vestbygda kapell siden 1980. Han er leder og dirigent for Vanse Guttekor--Deo Gloria og Vest-Agder Kammerkor, som holder konserter over hele Sørlandet.

Han er også dirigent for skolekoret Sundtianerne, og har vært en viktig bidragsyter under byggingen og driften av organisasjonen Ung Kirkesang. Han har tidligere dirigert Sangkoret Nordvesten som han var med å bygge opp fra begynnelsen av 1980-årene og frem til 2010.

Komponist[rediger | rediger kilde]

Breidenthal er også komponist og fikk 3. premie i Ung Kirkesang Komponistkonkurranse 2001 med motetten Ef. 2,1-10: For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger. I konkurransen i 2004 hvor det var krav om komposisjoner for barn 5 – 8 år, med piano eller orgelakkompagnement til valgfri bibelsk tekst, fikk han hederlig omtale for Rop høyt av glede Sions datter, omtalt som «en frisk melodi, velegnet for aldersgruppen».[1]

Komposisjoner[rediger | rediger kilde]

Annen komponering[rediger | rediger kilde]

Han har også komponert melodi til et lokalt meget kjent julekonsert kalt Res Miranda – en norsk julevandring. Utover dette har han komponert utallige melodier og sanger som brukes mye i forbindelse med hans arbeid i Vanse Guttekor--Deo Gloria.

Heder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ung Kirkesang Komponistkonkurranse 2004 Arkivert 8. desember 2007 hos Wayback Machine.
  2. ^ Heidi Ditlefsen: Hedret med kulturpris i Fædrelandsvennen Innsikt 26. november 2010 side 10