Brian Dietzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brian Dietzen
BrianDietzenHWOFOct2012.jpg
Født14. november 1977 (40 år)
Barrington
Utdannet ved University of Colorado Boulder
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller
NasjonalitetUSA

Brian Dietzen (født 14. november 1977 i Colorado, USA) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for å spille rollen som Jimmy Palmer i TV-serien NCIS siden 2004.

Han først ble interessert i skuespill da han hadde enkelte mindre roller via skoleteateret i en alder av åtte år, der han det ene året blant annet hadde rollen som en ond alv i julespillet. Han ble utdannet ved Niwot High School i Niwot, Colorado der han dukket opp i hovedrollene i flere teaterproduksjoner. Senere studerte han teater ved University of Colorado som ble ledet av Sean Kelley, førsteamanuensis ved Instituttet for teater og dans. Han dukket opp i hovedrollene i oppsetninger som All My Sons, Equus og Waiting for Godot. Dietzen bor i Los Angeles sammen med sin kone, Kelly, og deres datter og sønn.

NCIS[rediger | rediger kilde]

Brian Dietzen dukket for første gang opp i TV-serien NCIS da han skulle ta over for karakteren Gerald Jackson som ble skutt og alvorlig skadet av en terrorist som var blitt trent opp av det israelske Mossad. Karakteren hans, Jimmy Palmer, arbeider som medisinsk assistent både i felten og i obduksjonssalen/likhuset. Palmer er livredd for Leroy Jethro Gibbs (spilt av Mark Harmon). I en episode blir det avslørt at Jimmy Palmer lider av klaustrofobi. I en annen episode blir Jimmy Palmer hypnotisert av Abby og Palmer avslører i hypnose at han har en fetisj når det gjelder sko/føtter. Det kommer også frem at Palmer har alvorlig øresus.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]