Brewster Jennings & Associates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Brewster Jennings & Associates var en front opprettet på midten av 1990-tallet av den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA for Valerie Plame, en hemmelig agent som fikk sin identitet avslørt i det som kan ha vært en politisk hevnaksjon mot hennes ektemann Joseph C. Wilson.

Plames forbindelse til CIA ble avslørt av journalisten Robert Novak i 2003 i en artikkel basert på lekkasjer fra myndighetene. I et intervju med CNN sa Novak at «Wilsons hustru, CIA-agenten, donerte 1000 dollar til Gore og oppgav at hun arbeidet ved Brewster Jennings & Associates. Jeg er overbevist om at et slik firma ikke eksisterer.» Senere viste det seg at BJ&A virkelig eksisterte og var registrert i Dun & Bradstreets firmadatabase.

En talsmann for Dun & Bradstreet opplyste at firmaet ble registrert 22. mai 1994, men ville ikke oppgi hvem som var kilden. Opplysningene i databasen viser at BJ&A har kontoradresse i Arch Street 101 i Boston, at virksomheten er «juridiske tjenester» (som kan bety advokatfirma), at det har årlige inntekter på 60 000 dollar, én ansatt og en administrerende direktør identifisert som «Victor Brewster, partner».

Det er sannsynlig at frontselskapet tok sitt navn fra avdøde Brewster Jennings, grunnleggeren av Socony-Vacuum Company som senere ble Mobil Oil og til slutt fusjonerte til Exxon Mobil.