Bredtvet kompetansesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bredtvet kompetansesenter
2007-08-13 Bredtvet kompetansesenter.jpg
Bredtvedt kompetansesenter, Oslo
Beliggenhet
KommuneOslo
Historiske fakta
Arkitekt P A M MellbyeRediger på Wikidata
Kart

Bredtvet kompetansesenter
59°56′45″N 10°51′30″Ø


Bredtvet kompetansesenter var et landsdekkende spesialpedagogisk senter på Bredtvet i Oslo like ved Torshov kompetansesenter. Bygget ble tegnet av arkitekt P A M Mellbye, oppført i 1964 til 1966, og tatt i bruk fra 1967 som Spesialskole for talehemmede.

Senteret var en egen organisatorisk enhet, som sorterte under Statped. Bredtvet kompetansesenter som ytet tjenester til barn, unge og voksne med store og sammensatte språk-, tale- og stemmevansker samt lese- og skrivevansker. Fagmiljøet ved senteret var tverrfaglig sammensatt med spisskompetanse innen språk- og talevansker, eksempelvis dysleksi (store lese- og skrivevansker), taleflytvansker (stamming og løpsk tale), afasi, stemmevansker, leppe-kjeve-ganespalte (LKG), strupe- og munnhuleopererte, dysartri (nevrologisk betingede talevansker og spesifikke språkvansker hos barn).

Bredtvet kompetansesenter gikk 31. desember 2012 inn i Statped i forbindelse med omorganiseringen av hele Statped. Fagmiljøene ble da en del av Statped region sørøst.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]