Hopp til innhold

Bredtvet kompetansesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bredtvet kompetansesenter
Bredtvedt kompetansesenter, Oslo
Beliggenhet
StedOslo
Historiske fakta
ArkitektP A M Mellbye
Kart
Kart
Bredtvet kompetansesenter
59°56′45″N 10°51′30″Ø


Bredtvet kompetansesenter var et landsdekkende spesialpedagogisk senter på Bredtvet i Oslo like ved Torshov kompetansesenter. Bygget ble tegnet av arkitekt P A M Mellbye, oppført i 1964 til 1966, og tatt i bruk fra 1967 som Spesialskole for talehemmede.

Senteret var en egen organisatorisk enhet, som sorterte under Statped. Bredtvet kompetansesenter som ytet tjenester til barn, unge og voksne med store og sammensatte språk-, tale- og stemmevansker samt lese- og skrivevansker. Fagmiljøet ved senteret var tverrfaglig sammensatt med spisskompetanse innen språk- og talevansker, eksempelvis dysleksi (store lese- og skrivevansker), taleflytvansker (stamming og løpsk tale), afasi, stemmevansker, leppe-kjeve-ganespalte (LKG), strupe- og munnhuleopererte, dysartri (nevrologisk betingede talevansker og spesifikke språkvansker hos barn).

Bredtvet kompetansesenter gikk 31. desember 2012 inn i Statped i forbindelse med omorganiseringen av hele Statped. Fagmiljøene ble da en del av Statped region sørøst.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]