Brød, kjærlighet og sjalusi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brød, kjærlighet og sjalusi
orig. Pane, amore e gelosia
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie
Utgivelsesår1954
NasjonalitetItalia
Lengde90 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegiLuigi Comencini[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusLuigi Comencini, Eduardo De Filippo, Titina De Filippo, Vincenzo Talarico, Ettore Maria Margadonna Rediger dette på Wikidata
MusikkAlessandro Cicognini Rediger dette på Wikidata
FotoCarlo Montuori Rediger dette på Wikidata
KlippMario Serandrei Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeVittorio De Sica,[2] Gina Lollobrigida,[2] Roberto Risso,[2] Tina Pica,[2] Marisa Merlini,[2] Maria Pia Casilio,[2] Virgilio Riento,[2] Memmo Carotenuto,[2] Yvonne Sanson,[2] Fausto Guerzoni,[2] Checco Rissone,[2] Tecla Scarano,[2] Vittoria Crispo,[2] Nino Vingelli,[2] Saro Urzì,[2] Nico Pepe,[2] Gigi Reder,[2] Amalia Pellegrini,[2] Anna Arena,[2] Piero Pastore,[2] Renato Navarrini[4] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapTitanus Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Titanus
Premiere(r)1954
Eksterne lenker

Brød, kjærlighet og sjalus (originaltittel: Pane, amore e...) er en italiensk komedie fra 1954, regissert av Luigi Comencini.

Handling[rediger | rediger kilde]

Antonio (spilt av Vittorio De Sica) er forelsket i jordmoren Annarella (spilt av Marisa Merlini) vel vitende om at hun allerede har en sønn sammen med en annen mann. Begge er forelsket i hverandre. Men faren til barnet hennes, som også tjenestegjør i militæret, dukker opp. Med hjelp av presten Don Emidio (spilt av Virgilio Riento) blir faren snart gjenforent med sønnen sin. Etter å måtte tilbringe de neste tjue månedene langt fra landsbyen, ber Pietro (spilt av Roberto Risso) en marskalk ta seg av Maria (spilt av Gina Lollobrigida).

Selv om hun ikke liker denne planen går hun med på å tjenestegjøre for marskalken, ettersom hushjelpen hans, Caramella (spilt av Tina Pica) er syk. Men de andre innbyggerne i landsbyen begynner snart å spre sladder om marskalken og Maria, noe Pietro også får høre. En dag, under en lunsj hjemme hos Marias kusine, danser marskalken med henne. Dette blir lagt merke til av både Pietro og Annarella.

Men Maria velger å reise sin vei, og slår seg sammen med i en danse-gruppe. Moren hennes ber marskalken hjelpe henne, og sier at hun er mindreårig - noe marskalken snart oppdager ikke stemmer. Maria forsøker å forføre marskalken, men uten å lykkes. Til slutt blir Pietro og Maria endelig gjenforent igjen, og forlater landsbyenen sammen. Marskalken kommer og vinker dem farvel på stasjonen. Mens han går tilbake, møter han en middelaldrende kvinne som er på vei til landsbyen hans - hvor hun skal begynne som ny jordmor.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]