Brödraskapet Wolfpack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Brödraskapet Wolfpack («Wolfpack», fra engelsk: Ulveflokk) er et svensk kriminelt nettverk som i hovedsak bestå av innsatte og tidligere fanger i svenske fengsler. Gruppen ble startet på Kumlaanstalten i 1995 og var innledningsvis organisert som en kriminell MC-gjeng med navnet Brödraskapet MC.


Brödraskapets emblem

Det antas at gruppen har en indre kjerne på rundt 20 personer, som har sonet fengselsstraffer for grov kriminalitet. Gruppen skal ha vært innblandet i særlig narkotikarelatert kriminalitet og voldskriminalitet.

Danny Fitzpatrick, som ble myrdet i 1998, var organisasjonens første leder. Andre ledere skal ha vært nynazisten Patrick Huisman som også var medlem i Ariska brödraskapet og da han var leder av Brödraskapet Wolfpack fikk denne et nazistisk preg, noe som senere er blitt borte.

Brödraskapet Wolfpack skal i dag være over hele Sverige, men har det største nærværet i Mälardalen, Skåne og Göteborgsområdet.

I forbindelse med ranet av postterminalen i Göteborg 22. januar 2008 har politiet arrestert og siktet tre angivelige deltakere i ranet, og i hvert fall en av disse skal være medlemmer av denne gruppen.

Kilder[rediger | rediger kilde]