Boutigny-Prouais

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Boutigny-Prouais
Entrée de Prouais par Rosay D21 Eure-et-Loir (France).jpg

Våpen

LandFrankrike Frankrike
RegionCentre-Val de Loire
DepartementEure-et-Loir
StatusKommune
Grunnlagt29. desember 1972
Postnummer28410
Areal32,5 km²[1]
Befolkning1 699[2] (2019)
Bef.tetthet52,28 innb./km²
Høyder
 – Høyeste
 – Laveste

173
109
Høyde o.h.139 meter
ArrondissementDreux
KantonNogent-le-Roi
MaireMireille Éloy (2008–2014)

Boutigny-Prouais
48°44′41″N 1°35′10″Ø

Boutigny-Prouais er en kommune i departementet Eure-et-Loir i regionen Centre-Val de Loire i det nordvestlige Frankrike. Befolkningen er på rundt 1600 innbyggere.

Kommunen består idag av de kjøpstedene Boutigny-sur-Opton og Prouais, samt de 14 grendene Allemand, Bauchéne, Beauterne, Bouchemont, Buchelet, Cloches, Dannemarie, La Musse, Le Bois-des-Près, Le Mesnil-sur -Opton, Les Joncs, Saint-Projét, Rosay og Saussay, og dekker et areal på 32,5 km².

Lokalisering[rediger | rediger kilde]

Kommunen er geografisk plassert i krysningspunktet mellom de franske regionene Ile-de-France, Nedre Normandie og Centre-Val de Loire, kun 60 km vest for hovedstaden Paris. Den ligger mellom byene Houdan og Dreux, på grensen mellom departementene Eure-et-Loir og Yvelines.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedsnavnene Boutigny (Boteneium) og Prouais (Proeis) har blitt sporet tilbake til det ellevte århundre i offentlige arkiver i Eure-et-Loir departementet, men arbeidsverktøy som har blitt utgravt ved bredden av elven Opton og i Musse grenden kan dateres tilbake til forhistorisk tid og bekrefter at området har vært okkupert av menn siden antikken.

Historien til de to tidligere kommunene er knyttet til hendelser i historien, med felles tragedier og ødeleggelser forårsaket av invasjoner, epidemier, sult, krig og klimaforhold.

Fra det nittende århundre har kommunegrensene endret seg. I 1846, etter ordre fra kong Louis Philippe, ble kommunen Saint-Projét med grendene Le Mesnil-sur-Opton og Dannemarie forenet med Boutigny. I 1972 ble kommunene Prouais og Boutigny slått sammen og fikk navnet Boutigny-Proauis. Boutigny-Prouais gikk i 1998 inn i det interkommunale kommunefellesskapet i Houdan-regionen (Communauté de communes du pays houdanais.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]