Boulevard Raspail

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Boulevard Raspail der den krysser rue de Sèvres og rue de Babylone. Sèvres-Babylone metrostasjon til venstre.
Hôtel Lutetia, 2007

Boulevard Raspail er en boulevard i Paris. Den går i nord-sør-retning, og møter boulevard Saint-Germain ved place Denfert-Rochereau og løper gjennom 7. arrondissement, 6. arrondissement og 14. arrondissement. Boulevarden krysser hovedgatene rue de Sèvres, rue de Rennes og boulevard Montparnasse.

Dens tidligere navn var boulevard d'Enfer, og det er fremdeles der noe som heter passage d'Enfer. Det nye navnet er en oppkalling etter den franske kjemiker, lege og politiker François-Vincent Raspail (1794–1878).

Seksjonen mellom ca 80 m fra rue de Varenne til rue de Sèvres ble gravd ut i 1869. Den 90 meters seksjonen fra rue Stanislas ble åpnet av MM. Bernard frères. Seksjonen mellom boulevard Edgar-Quinet og place Denfert-Rochereau hadde inkorporert den gamle boulevard d'Enfer og den eksterne boulevard (del av boulevard de Montrouge) til en eneste vei ved beslutning av 16. juni 1859. Dens bredde var 70 m før dekretet av 14. september 1892.

I 1933 ble den utvidede del av boulevard Raspail rundt n° 51, der den møter rue du Cherche-Midi, navneendret til place Alphonse-Deville. Chemin de ronde d'Enfer tatt fra boulevard Raspail og boulevard Edgar-Quinet.

Noen adresser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Boulevard Raspail (Paris) – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons