Rue de Sèvres

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rue de Sèvres
Basisdata
LandFrankrike
KommuneParis, 6. arrondissement, 7. arrondissement, 15. arrondissement, Notre-Dame-des-Champs, Saint-Germain des Prés, Saint-Thomas-d'Aquin, Quartier Necker, Quartier de l'École-Militaire

Kart
rue de Sèvres
48°50′55″N 2°19′15″Ø

Rue de Sèvres er en gate som krysser gjennom 6. arrondissement, 7. arrondissement og 15. arrondissement i Paris. Den begynner i Latinerkvarteret, og navnet vitner om at dette er en gammel landevei som førte til Sèvres, en landsby som nå er en av Paris' store forsteder i sørvest.

På 1200-tallet ble denne veien tidvis kalt «veien til maladeriet» (maladeriet var en institusjon for spedalske, i det som nå er Boulogne-Billancourt)[1]; på dette steder er det nå filmstudioer.

Siden 1355 har betegnelsene vekslet mellom voie de Sèvres, grand chemin de Sèvres, chemin de Meudon, chemin des Charbonniers, chemin du Boullouer (1568-1658), tildels rue des Petites-Maisons i 1624, og rue de l'Hôpital-des-Petites-Maisons. Det dreier seg tildels om varierende navn på forskjellige avsnitt an den lange landeveien ut av byen. Andre avsnitt er blitt kalt rue du Boullouer, så rue du Boullaier, rue du Boulloy, rue du Bouloir-Saint-Germain, rue des Petites-Maisons og rue de l'Hôpital-des-Petites-Maisons.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]